Imatralle rakennetaan Suomen suurin puukoulu. Vuonna 2020 valmistuvaan koulukeskukseen tulee oppimistilat 1 350 lapselle ja nuorelle. Työn toteuttaa YIT.

Imatran kaupunkin ja YIT ovat tehneet sopimuksen noin 55 miljoonan euron arvoisen sopimuksen puurakenteisen koulukeskuksen rakentamisesta Imatran Mansikkalaan ja sen ylläpidosta 20 vuodeksi. Hanke tullaan toteutettamaan elinkaarimallilla, eli se kattaa kohteen suunnittelun, rakentamisen sekä ylläpidon. Mansikkalan kouluskeukselle odotetaan rakennuslupaa odotetaan kesällä 2018, ja valmista pitäisi olla vuonna 2020.

Tilat päiväkodista lukioon

Valmistuessaan koulukeskukseen tulee oppimistilat noin 1 350 lapselle ja nuorelle. Tiloihin tulee lapsia aina päiväkoti-ikäisistä lukiolaisiin. Lisäksi rakennukseen tulee tilat oppilashuollolle sekä  neuvola ja työväenopiston ja yhdistysten toimitiloja.

”Olemme innoissamme, että voimme olla tässäkin edelläkävijä. Rakennamme puukoulua, joka tulee olemaan monitoimitalo. Hinta pitää sisällään investoinnin ohella myös peruskorjaukset ja ylläpidon kahdelle vuosikymmenelle,” toteaa vs. kaupunginjohtajana sopimuksen allekirjoittanut Kaisa Heino.