Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttivat Lontoon keskustan kattoterassille saunan, jossa pääsee ottamaan kunnon suomalaiset löylyt.

Thames-joen varrella Queen Elizabeth Hallin kattoterassilla on nyt ainutlaatuinen tilaisuus löylyjen ottamiseen. Suomalaiset Aalto-yliopiston opiskelijat toteuttivat saunan osana Southbank Centren kulttuurikeskuksen Nordic Matters -näyttelyä ja Suomi 100 -juhlavuotta.

Puurakenteinen sauna on verhoiltu läpinäkyvällä polykarbonaattilevyllä. Ajatuksena oli luoda Lontoon iltoihin valoisana hehkuva maamerkki. Saunan lisäksi tiloissa on pukuhuone ja vilvoittelualue.

”Oli kunnia saada kutsu toteuttamaan tällainen näkyvä projekti keskelle Lontoona. Sauna on synonyymi suomalaisuudelle, joten siihen liittyy paljon symboliikkaa ja odotuksia. Opiskelijamme onnistuivat luomaan juhlavuotemme kunniaksi sympaattisen ja traditioita välittävän saunan”, kertoo Aalto-yliopiston professori Pentti Kareoja.

Lyhty-saunan toteuttivat opiskelijat Pedro Pablo Garcia Alcazar, Markus Holste, Monica Romagnoli ja Miki Sordi. Mukana oli myös kuvanveistäjä Jaakko Pernu.

Saunomaan pääsee joulukuun 30. päivään saakka. Lisätietoja saunan aukioloajoista ja hinnoista löytyy Southbank Centren sivuilta.