Kausivalot – tai jouluvalot – alkavat jo näkyä pihapiireissä. Ulkovalosarjalle kannattaa asennuttaa oma kiinteä pistorasiansa.

Ulkovalosarjoja varten kannattaa asennuttaa kiinteät pistorasiat sen sijaan, että irrottelee jatkuvasti jatkojohtoja. Mukavuutta ja energiansäästöä saa sisätiloihin asennettavalla kytkimellä, ajastimella tai etäohjauksella.

”Pakkanen tai lumi eivät estä uusien pistorasioiden asennusta ulkoseinään”, muistuttaa sähköalan yhteisen Löydä Sähkömies -palvelun tekninen asiantuntija Jenna Kauppila Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL:sta.

Pihan risteilevät jatkojohdot ovat monella tavoin turvallisuusriski. Riittävä määrä sopiviin paikkoihin asennettuja ulkopistorasioita ratkaisee ongelman ja tekee jatkojohdot tarpeettomiksi. Samalla ne tuovat pihaan ja kiinteistöön siistin ilmeen.

Sähkötöitä tekemään kannattaa tilata oikeudet omaava sähköalan ammattilainen, joka tuntee sähkölaitteiden ja -tarvikkeiden olosuhdevaatimukset ja osaa valita tuotteita, jotka kestävät kosteutta ja kylmyyttä. Luotettava urakoitsija antaa työlle takuun ja kuitin.

Sähköasennustöiden kustannuksista saa kotitalousvähennyksenä verohelpotusta ja siihen tarvitaan kuitti, jossa on eriteltynä tarvikkeiden ja työn osuus.

Lue lisää:

Onhan kausivalossasi tämä merkintä? Varmista että muuntajakin sopii ulkokäyttöön