Kaj Franck -muotoilupalkinnon vuonna 2018 saa sisustusarkkitehti, muotoilija Tapio Anttila. Design Forum Finlandin jakama palkinto on yksi Suomen merkittävimpiä muotoilupalkintoja ja se jaetaan nyt 27. kerran.

Tapio Anttilan suunnittelemia töitä kuvaillaan palkintoperusteluissa toiminnallisuuksiltaan oivaltaviksi ja ergonomialtaan erinomaisiksi. Anttila on uransa aikana työskennellyt sekä isossa organisaatiossa että yrittäjänä omassa yrityksessään. Palkintojury kiittelee Anttilan yhteistyötä tuotekehityksen kanssa, toimivia rakenteellisia ratkaisuja ja omaa varmaa muotokielieltä. Tapio Anttila jatkaa juryn mukaan hienosti suomalaista muotoiluperinnettä omalla ammattimaisella ja luovalla tavallaan.

Kaj Franck -palkintojuryyn kuuluivat vuonna 2018 puheenjohtajana Petteri Kolinen (Design Forum Finland), asiamies Pentti Kivinen (Suomen Messusäätiö), professori Heikki Orvola ja muotoiluasiantuntija, kriitikko Kaj Kalin.

Kaj Franck -muotoilupalkinto kunnioittaa muotoilija Kaj Franckin (1911–1989) työn henkeä ja periaatteita. Palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Kaj Franck -muotoilupalkinnon on perustanut Design Forum Finland ja sen rahoittaja on Suomen Messusäätiö.