Kastelli on tuonut markkinoille kaupunkiympäristöön tarkoitetun hirsikotimalliston. Hirsi-Kastellin mallistossa on kuusi muuttovalmista hirsitaloa, ja mukana on pieniäkin taloja.

Kastelli on tehnyt hirsitalomallistonsa yhteistyössä arkkitehtitoimisto arkTimlinin suunnittelutiimin kanssa. Pääsuunnittelija SAFA-arkkitehti Eevamaria Timlinin mukaan ekologinen ja ajaton hirsi sopii niin hektiseen kaupunkiympäristöön kuin perinnemaisemaan.

”Halusimme luoda tilassa kulkemisesta ja siinä viipymisestä esteettisesti ja toiminnallisesti eheän kokemuksen. Tilojen sijoittelussa on huomioitu sisä- ja ulko-oleskelualuiden avaaminen ja suuntaaminen tiiviilläkin tontilla. Sulkeutumalla kahdelta suunnalta koti voidaan sijoittaa lähelle tontin rajaa, jolloin oleskelutilojen yhteyteen jää yksityistä väljyyttä”, kertoo Eevamaria Timlin.

Kapealle kaupunkitontille

Hirsi-Kastellin taloissa on huomioitu tilojen tehokas käyttö ja toimivuus. Oleskelutiloissa on suuret, avaruutta tuovat ikkunat. Malliston pienimmissäkin taloissa on hyvänkokoiset kodinhuolto-, pesu- ja säilytystilat. Pienimmän yksikerroksisen Aisti 81 -talon huoneistoala on 81 neliötä, suurin on 154-neliöinen, kaksikerroksinen Tuntu 154.

Painumattomasta hirrestä valmistettujen talojen suunnittelussa on otettu huomioon niiden mahtuminen kapeallekin kaupunkitontille. Yritys tarjoaa mahdollisuuden talotekniikan suunnitteluu ja toteutukseen, sekä sisustussuunnitteloiden palveluja pintamateriaalien, kalusteiden, värien ja valaistuksen suunnitteluun.