Upeat terassit ovat vielä tämän viikon nähtävillä Asuntomessuilla Naantalissa. Luonnon ehdoilla tehdyt terassit antavat ideoita myös omatoimirakentajalle.

Terassit näyttäytyvät tämän kesän Asuntomessuilla Naantalissa monipuolisina, moderneina ja näyttävinä. Messualue Luonnonmaan saarella on rakennettu luontoa kunnioittaen, joten messukotien ympärillä on pitänyt säilyttää mahdollisimman paljon rakennuksia ympäröivää luontoa. Näin ollen terassit rajautuvat monessa jokaisessa kohteessa kauniisti kallion muotojen mukaan.

Terassit tarjoavat tilan rentoutumiseen

Honka Haikun (kohde 3) terassi on rakennettu kallion muotoja myötäillen. Talon taakse jää aurinkoinen oleskelupaikka, joka on laskettettu taloa ympäröivää terassia alemmaksi. Havupuuistutuksista muodostuu ajan myötä kaunis seinämä oleskelupaikalle.

K-Rauta Villa Ainoan (kohde 10) takapihan laatoitetulta terassilta löytyy kesäkeittiö ja sen yhteyteen rakennettu oleskelualue. Laatoitettu terassi rajautuu suoraan pihan päällystetään olevaan kunttaan.

Esteettömyys on helppo tehdä terassien avulla

Kastelli Kultarannassa (kohde 11) on tehty esteetön liikkuminen helpoksi terassin ja luiskien avulla. Puiset luiskat muodostavat terassille näyttävän ja helppokulkuisen reitin sisäänkäynnille.

Talo Cortenin (kohde 27) yläterassille muodostuu suojaisa paikka kesäiselle ruokailu- ja oleskelutilalle. Terassia pitkin pääsee kävelemään esteettömästi talon seinustaa pitkin aina sisäänkäynnille asti.

Lasiseinät päästävät näkymät oikeuksiinsa

Rauhalanrinteen (kohde 23) lasikaiteessa ei ole tolppia, jolloin näkymä terassilta on esteetön.

Koti Neulasen (kohde 29) terassissa lasikaide on mustan sokkelin päällä.

Kannustalon Aumassa (kohde 4) on lasitettua terassia koko talon leveydeltä. Terassilasit voi siirtää kesällä syrjään, ja kattamattomalta terassilta aukeaa vielä lisätilaa.

Terassit ovat kuin toinen olohuone

Betoniviidakon (kohde 8) terassi on olohuoneen suora jatke. Lasitetulla terassilla voi grillailla, katsella leffaa ja nauttia auringon lämmöstä myöhään syksyyn.

Kastelli Kultarannan (kohde 11) isolle terassille mahtuu lasiseinäinen paviljonki, jossa aikaa isollakin porukalla. Lasituksen ansiosta tila on suojaisa ja valoisa.

Suojaisa atriumterassi

Talo Pukkilassa (kohde 12) yksi terasseista on talon rakenteiden suojiin jäävä pieni atriumterassi. Siitä on sisäänkäynti saunaosastolle, joten terassilla on mukava vilvoitella saunomisen jälkeen.

Lue lisää:

Näin onnistuu terassin perustus ruuvipaaluilla

Terassin rakentaminen ja huolto: Näin onnistut!