Lauantaina 1.9. käynnistyvä Asuntomessujen Kaupunkielämää-tapahtuma tarjoaa Helsingin Jätkäsaaressa asiaa ja viihdykettä niin asumisen asiantuntijoille, kaupungin asukkaille sekä kaupunkiasumisesta kiinnostuneille kävijöille. Ilmaistapahtuman antia ovat niin keskustelua asumisesta nostavat seminaarit ja alueen esittely kuin viihteellinen koko perheelle suunnattu ohjelma.

”Uuden Kaupunkielämää-konseptimme myötä haluamme kutsua kaupunkilaiset tutustumaan uuteen, urbaaniin kaupunginosaan Jätkäsaareen. Yhdeksän päivän ajan pääsee näkemään ja kokemaan kaupunkiasumista täysin uuden, parhaillaan rakentuvan asuinalueen kautta. Haluamme samalla keskustella asumisen tulevaisuudesta: miten kaupungistuminen ja esimerkiksi globaalit uudet palvelut muuttava elämäämme ja arkeamme”, kertoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Harri Tuomaala.

1.-9.9. järjestettävän tapahtuman seminaareissa ja keskustelutilaisuuksissa teemoina ovat muun muassa kaupunki palveluna, asumisen uudet konseptit, ikääntymisen arki ja juhla, yhteisöllinen asuminen, kestävä kaupunkikehitys ja ihmiskeskeinen arkkitehtuuri. Keskustelijoina on muun muassa Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopiston kaupunkitutkijat, ikääntymisen ja hoivan huippututkimusyksikön tutkijat, asuntoalan arkkitehdit sekä kaupunkien rakentajat ja palveluntuottajat. Keskustelijat ja seminaariohjelman näet Asuntomessujen sivuilta.

Helsingin kaupunki panostaa kaupunkiasumisen monimuotoisuuteen

Helsingin kaupungin asuntopolitiikan tavoitteina ovat tasapainoinen kaupunkikehitys ja monimuotoiset ja kohtuuhintaiset asumisvaihtoehdot eri elämäntilanteisiin. Jätkäsaaressakin tähän pyritään noudattamalla kaupungin asuntotuotannon hallinta- ja rahoitusmuototavoitteita. Alueelle rakentuu Ara-vuokra-asuntoja, Hitas- ja asumisoikeusasuntoja sekä yksityisiä omistus- ja vuokra-asuntoja. Jätkäsaaressa asuu nyt noin 6 000 ihmistä. Kun alue valmistuu 2020-luvun lopulla, tulee Jätkäsaari olemaan yli 20 000 asukkaan asuinalue. Alueen asukkaat ja yrittäjät ovat olleet mukana Kaupunkielämää-tapahtuman suunnittelussa.

”Helsinki kasvaa samaa tahtia kupunkimaisen elämäntavan suosion kanssa. Kestävän kaupunkikehityksen haasteisiin vastaaminen on tärkeimpiä tehtäviämme Helsinkiä rakentaessa. Tavoitteemme on tulevaisuuden Helsinki, jossa arki on sujuvaa ja jossa ilmastoviisaus yhdistyy eri kaupunginosien toimivien yhteisöjen rakentamiseen”, linjaa Helsingin kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Ohjelmaa asukkaille, perheille ja asiantuntijoille

Kaupunkielämää-tapahtuma sopii kaikille kaupunkiasumisesta ja -elämästä kiinnostuneille sekä asumisen asiantuntijoille. Tapahtuman pääpaikkana palvelee Jätkäsaaren keskelle rakentuva Hyväntoivonpuisto.

Arkipäivisin on kullekin päivälle teemoitettua asiantuntijaohjelmaa, loppuiltapäivästä kokoonnutaan Jätkäsaari-foorumiin ja illan päätapahtuma houkuttelee yleisöä myös laajemmin. Molempina viikonloppuina alueella on perheille viihteellistä ohjelmaa ja musiikkia.

Kävijät pääsevät myös tutustumaan jätkäsaarelaisiin koteihin, yhteistiloihin ja kortteleihin.

Kaupunkielämää Jätkäsaaressa -tapahtuma järjestetään 1.-9.9. Tapahtuman päiväkohtaisen ohjelman näet Asuntomessujen sivuilta.