Keittiön värimaailma on muuttunut kokovalkoisesta reilusti tummempaan ja maanläheisempään suuntaan. Nyt värit taittuvat vahvasti valkoiseen, harmaaseen, ruskeaan ja mustaan. Keittiö on nyt olohuoneen jatke.

1 Väreinä valkoinen, harmaa, ruskea ja musta
Keittiökaapistojen värit taittuvat nyt vahvasti valkoiseen, harmaaseen, ruskeaan ja mustaan. Korkeakiiltoisen rinnalle on tullut mattapinta. Puun kuviotkin saavat nyt myös taas näkyä keittiössä, jopa oksanreiät ovat nyt rohkeasti ja reilusti esillä. Messinki ja kupari näkyvät erityisesti hanoissa, teräs altaissa ja tasoissa.

Helno Seutula -keittiö on mattalakattua mäntyviilua.

2 Ohut työtaso
Työtasoissa näkyy nyt erilaisia paksuuksia ja materiaaleja. Kivipinnat, teräs, komposiitti, lasi ja massiivipuu näkyvät nyt keittiöissä. Komposiittimateriaalit mahdollistavat erittäin ohuidenkin tasojen valmistamisen.

2 Saareke luo keittiön sydämen
Avokeittiön sydän on edelleen saareke, jonka ympärille keskittyvät niin ruoanvalmistus, ruokailu kuin oleskelu. Saarekkeen avulla yhteys olohuoneeseen pysyy saumattomana.

4 Vedikkeettömyys on in
Vetimet loistavat nyt poissaolollaan, kun pomppusalvat ja muut mekanismit hoitavat ovien avauksen. Samaan selkeytettyyn linjaan kuuluvat myös liesituulettimet: ne asennetaan nyt huomaamattomasti työtasoon.

Falmec Piano -liesituuletin, Lapetek.

 

5 Rytmiä kalusteilla
Kalusteet luovat nyt keittiöön monikerroksisia kokonaisuuksia. Avohyllyt ja jopa kirjahyllymäiset kokonaisuudet ovat nyt suosittuja. Myös teollisen näköiset metalliset hyllyköt ovat tulleet keittiöön.

Omar-säilytysjärjestelmä, Ikea.

6 Led-valaisimilla tehokas valaistus
Keittiön valaistuksessa led-valaisimet ovat ykkössijoilla. Huomaamattomat ja tehokkaat led-nauhat kiinnitetään kaappien alapintoihin.