Kesämökeistä on jo ylitarjontaa, ja ostajia on vain rajallinen määrä. Jotta saat oman mökkisi kaupaksi, kannattaa näihin seikkoihin satsata. 

Ensivaikutelma on tärkeä

Mahdollinen ostaja kiinnittää ensimmäiseksi huomiota mökin ympäristöön, kun hän tulee tontille. Siisti siis piha ja mahdollinen ranta-alue kauniiksi ja kutsuvaksi: leikkaa nurmikko, kitke villiintynyt kasvillisuus ja katso, että mökille johtava pihatie on siistissä kunnossa.

Raivaa mökistä pois kaikki ylimääräiset, vuosien aikana kerääntyneet tavarat. Siivoa ja tuuleta mökki sekä pese ikkunat.

Varmista jätevesiuudistuksen vaikutukset

Jätevesiasetukset muuttuvat syksyllä. Uudistukseen kannattaa perehtyä huolella, sillä uudet asetukset vaikuttavat huomattavasti mökkeilijän velvoitteisiin.

Uudistus koskee haja-asutusalueen mökkejä ja omakotitaloja, jotka on rakennettu ennen vuotta 2004 ja kiinteistö sijaitsee pohjavesialueella tai enintään sadan metrin päässä rannasta. Uusi jätevesijärjestelmä pitää olla tehtynä viimeistään 31.10.2019.

Selvitä ja listaa jo valmiiksi yksityiskohtia

Jos mökkisi sijaitsee vesistön rannalla, selvitä valmiiksi vesistöstä kaikki mahdollinen – veden laatu, syvyys, levätilanne.

Onko mökin tontilla käyttämätöntä rakennusoikeutta? Entä rasitteita, kuten esimerkiksi maanvuokra-, käyttö- tai kulkuoikeuksia? Millainen on mökin kunnossapitohistoria? Nämä kaikki tiedot kiinnostavat ostajaa varmasti.

Kesäkausi on mökkien myyntisesonkia

Mökkien paras myyntisesonki ajoittuu kesä-, heinä- ja elokuulle. Ammattilaisen tekemä myyntisisustus ja valokuvaajan ottamat tuoreet kuvat edistävät mökkisi myyntiä. Jos mökkisi on kaikinpuolin kunnossa, on sen saaminen kaupaksi todennäköisempää.

Myy tai vuokraa

Jos mökin myyminen arveluttaa, voit sen sijaan ryhtyä mökkisijoittajaksi ja laittaa mökin vuokralle! Mökin vuokraaminen on suosittua ja mökin omistajalle hyvä mahdollisuus lisätienesteille. Lyhyemmille vuokra-ajoille esimerkiksi Airbnb on kätevä ja suosittu asuntojen vuokrasivusto niin kotimaisten kuin ulkomaalaistenkin turistien keskuudessa.

Vinkit antoi Solid House