Mökinostajat kaipaavat helppoutta. Siihen vastaa uudenlainen mökkipalvelu, joka tulee nyt tarjolle Keski-Suomeen.

Kesämökeille on kysyntää, sillä joka kolmas suomalainen haluaisi hankkia oman kesämökin. Tämä kävi ilmi rantatontteja tarjoavan Finsilva Oyj:n tekemästä tutkimuksesta, johon osallistui noin tuhat henkeä. Kyselyyn vastanneiden mielestä keskeisin sijainti omalle mökkitontille on Keski-Suomen alue.

”Haluamme vastata kysyntään ja asiakkaiden toiveisiin lanseeraamalla Keski-Suomeen Tampereen alueelta tutun Mökkivalmis-konseptimme. Palvelun avulla ostaja saa helposti yhdellä kontaktilla rakennusvalmiin rantatontin, uuden hirsihuvilan ja rahoituspaketin koko projektille. Kyseessä on kotimaisten toimijoiden, Finsilvan, Kontion ja Kiinteistömaailman yhteistyö”, Finsilvan maankäyttöasiantuntija Jukka Suhonen kertoo.

Vaivatonta mökinhankintaa

Moderneja vapaa-ajanasuntoja on vain vähän tarjolla, sillä Suomen mökkikannasta lähes 40 prosenttia on iältään yli 50-vuotiaita. Mökin kunnostaminen ei enää kiinnosta. Uusi Mökkivalmis-konsepti tarjoaakin palveluaan uutta mökkiä haluaville.

Hirsitalovalmistaja Kontio on suunnitellut sopivat huvilavaihtoehdot Finsilvan rakennusvalmiille rantatonteille ja kaikki rakennustoimenpiteet sisältyvät palveluun. Mökkivalmis-kohteiden välittäjänä toimii Kiinteistömaailma, jonka kautta ostaja saa näkemyksen toteutuksen rahoituksesta ja halutessaan myös lainatarjouksen.

”Usein ostajalle tärkein kysymys on, mitä mökkiprojekti tulee kokonaisuudessaan maksamaan. Mökkivalmis-konseptissa voimme ensimmäistä kertaa kertoa asiakkaalle kokonaishinnan. Kaikki toimii saumattomasti yhteen ja kokonaisuutta voidaan mukauttaa asiakkaan toiveiden mukaan”, Kiinteistömaailma Jyvsäkylän Tourulan toimitusjohtaja Sanna Hotanen kertoo uudesta palvelusta.

Mökkivalmis-kohteisiin on saatavana Kontion modernit Glass House- ja Sky House -huvilamallistot. Kokonaisuutta suunnitellessa toteutuksessa huomioidaan tontin rakennusoikeus ja muoto sekä ilmansuunnat.

”Kaikista malleista löytyy kattava valikoima lisäoptioita, joilla rakennuksen varustelutasoa voidaan muokata ostajan toiveiden mukaan. Mökki on muuttovalmis puolen vuoden kuluessa sovitusta huvilapaketin toimitusajankohdasta”, lupaa Kontion myynti- ja markkinointijohtaja Jonas Lindeman.