Kansainvälisesti palkintoja ja tunnustusta kerännyt lasikattoinen pienoiskoti Olokoto siirtyy osaksi hirsitalovalmistaja Kontion valikoimaa.

Olokoto koostuu määrämittaisista moduuleista, joita voi yhdistää vapaasti ja toteuttaa asiakkaan toivomusten mukaisesti. Seinäjoen asuntomesuilla 2016 julkistettuja Olokotoja on toimitettu toistasataa kappaletta eri puolille Eurooppaa. Erityisen runsaasti Olokotoja on käytössä Suomessa Lapin matkailukohteissa sekä Pohjois-Norjassa ja Ruotsissa.

Olokoto on suunnattu pääasiassa revontuli- ja luontomatkailuun, mutta nyt tehdyn sopimuksen myötä Olokodon mahdollisuuksia aiotaan ulottaa aiempaa selvästi laajemmalle.

”Haemme Olokodolle uutta kasvua yhdistämällä vahvan matkailukonseptin sekä Kontion pitkän hirsiosaamisen ja uuden teknologian. Kohtuuhintaisten siirrettävien rakennusten suosio kasvaa jatkossa entisestään, ja Olokoto-konsepti soveltuu erinomaisesti esimerkiksi väistötilojen tai asuntoloiden toteuttamiseksi”, toteaa maailman suurimman hirsirakennusten valmistajan Kontion toimitusjohtaja Keijo Anttila.

”Yhteistyö Kontion kanssa antaa Olokodolle hyvät kehittymismahdollisuudet tulevaisuuteen. Konseptin jatkokehityksen kannalta on tärkeää, että meillä on vahva ja luotettava kumppani käytännön toteutukseen. Kokemukset ovat osoittaneet, että Olokodolle on luonnollinen kysyntä sekä Suomessa että ulkomailla”, sanoo Olokodon kehittäjä Ilmari Mäenpää.

Kohdeyleisönä aluksi matkailuyrittäjät

Kaupan osapuolten mukaan yksi tärkeä osatekijä uuden yhteistyön syntymiselle on Kontion kehittämä innovatiivinen ja haastavia rakenteita mahdollistava täysin painumaton SmartLog-hirsi.

Olokoto liitetään osaksi Kontion B2B-liiketoimintaan, ja sen kohdeyleisönä ovat aluksi ammattirakentajat ja matkailuyrittäjät.

Olokoto on saanut mm. japanilaisen lifestyleketjun, MUJIn, pääjohtajan Masaaki Kanain tunnustuksen yhtenä 2017 Habitaren kiinnostavimpana tuotteena. Lisäksi Kemin Olokolot ovat saaneet kansainvälisen Luxury Hotel Awards -palkinnon vuosina 2017 ja 2018.