Tulevan kesän asuntomessualue rakentuu parhaillaan Kouvolan Pioneeripuistoon. Asumisen nykykuvaan ja tulevaisuuden ratkaisuihin pääsee ensi kesänä tutustumaan yli 30 erilaisessa messukohteessa.

Monien toivoma korjausrakentaminen on tähän asti ollut varsin pienessä roolissa Asuntomessuilla. Viime vuonna Porin Asuntomessuilla yleisön suosikkikohteeksi nousi juuri korjausrakentamisen kohde, Bunkkeri. Nyt tulevan kesän Asuntomessuilla Kouvolassa on luvassa aiempaa laajempi katsaus korjausrakentamiseen.

”Kouvolassa vanha kasarmialue muutetaan asuinkäyttöön. Tämä liittyy isompaan täydennysrakentamisen kokonaisuuteen Suomessa ja alueiden käyttötarkoituksen muuttamisen ilmiöön. Vanhojen alueiden käyttötarkoituksen muuttaminen asuinkäyttöön on kestävää ja ekologista, mutta myös kaupunkikuvallisesti eri aikakaudet rikastavat ympäristöämme ja ovat osa meidän kulttuurihistoriaa”, Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuvailee.

Kotona pientä laitettavaa

Asuntomessujen asukasbarometrin mukaan suomalainen tekee remonttia kotiinsa keskimäärin noin joka viides vuosi. Valtaosalla olisi tälläkin hetkellä kotona pientä laitettavaa. Neljä yleisintä remonttikohdettamme ovat kylpyhuone, keittiö, lattioiden uusiminen ja seinäpintojen uusiminen. Asuntomessuilla tehdyistä kävijätutkimuksista nousee esille se, että messuvieraat ovat toivoneet vielä enemmän sisustamiseen ja remontointiin liittyvää sisältöä.

Kouvolassa esitellään aiempia vuosia enemmän korjausrakentamisen ratkaisuja. Pioneeripuistossa on huomioitu myös eri elämänvaiheissa olevien asukkaiden tarpeita. Esillä on kymmenen pientaloa, kaksi paritaloa, neljä vuokra-asuntokohdetta, korjausrakentamisen kohteita sekä Virkkulankylän kolme asuinrakennusta, liikkumisen alue ja minitaloalue. Rakentaminen ja remontointi tulevat Asuntomessuilla myös esiin omien teemaviikkojensa myötä.

”Olemme suunnitelleet messualueen kokonaisuuden niin, että 4-5 tunnin messuvierailun aikana on mahdollisuus saada kattava kuva pientalorakentamisesta, korjausrakentamisesta, sisustamisesta sekä uusista asumisen palveluista. Tänä vuonna olemme panostaneet messukokemukseen entistä enemmän ja rakentaneet messusisältöä entistä monipuolisemmaksi. Uutena palveluna ovat muun muassa opastetut temaattiset kierrokset ja neuvontatuokiot ammattilaisten kanssa. Tarjolla on sisustusneuvontaa, remonttineuvontaa ja varuskunta-alueen historiaa esitteleviä kierroksia, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Suomen Asuntomessuilta kertoo.

Asuntomessut ovat auki 12.7.-11.8.2019. TM Rakennusmaailma on Asuntomessujen virallinen yhdistyökumppani. Kaikki kohteet esittelevät taloluettelo ilmestyy lehdessä 6/19. Varmista oman messuluettelon saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma kotiisi!