Korjausrakentamisen hinnat ovat Tilastokeskuksen mukaan nousseet noin kymmenen prosenttia viimeisen vuoden aikana niin omakotitaloissa, asunto-osakeyhtiöissä kuin vuokrataloissa. Kattoremonttien hinnat nousivat noin 12 prosenttia.

Asunto-osakeyhtiöitä edustavien isännöitsijöiden mukaan korjausrakentamisen hinnat ovat kallistuneet 10,3 prosenttia vuodentakaisesta, julkisyhteisöjen mukaan 9,2 prosenttia ja vuokrataloyhtiöiden mukaan korjausurakat ovat kallistuneet vuoden 2022 keväällä 10,9 prosenttia. Kiinteistön omistajien vastauksista yhdistetty korjausrakentamisen hinnan vuosimuutos on 10,1 prosenttia.

Korjausrakentamisen kattoremontit kallistuivat eniten

Isännöitsijöiltä, vuokrataloyhtiöiltä ja julkisyhteisöiltä on kysytty arviota hinnanmuutoksesta korjausrakentamisessa yleisesti ja remonttityypeittäin putki-, julkisivu- ja kattoremonteista sekä vuosikorjauksista. Remonttityypeistä hinnat nousivat eniten kattoremonteissa, joiden hinnat kasvoivat 11,8 prosenttia. Putkiremonttien hinnat nousivat 11,4 prosenttia, julkisivuremonttien hinnat nousivat 9,6 prosenttia ja vuosikorjausten hinnat 9,3 prosenttia.

Rakennusyrityksiä on pyydetty arvioimaan korjausrakentamiseen sekä uudisrakentamiseen hankittujen aliurakoiden hintakehitystä. Nyt keväällä 2022 hinnat kasvoivat uudisrakentamisessa 8,8 prosenttia ja korjausrakentamisessa 8,3 prosenttia. Hintojen voimakas nousu on ollut näkyvissä syksystä 2021 alkaen.

Tilastokeskuksen kyselyn tiedot löydät täältä.

Lue lisää:

Putkiremonttien hinnat nousevat jopa yli 10 prosenttia

Rakentamisen aloitukset viime vuoden tasossa, korjausrakentaminen kasvussa

Tutkimus: korjausrakentajien työnjäljessä parannettavaa