Koronarajoitukset lievenivät helmikuussa, mutta koronaan liittyvät haasteet voivat edelleen vaikuttaa esimerkiksi taloyhtiöiden remontteihin.

Koronarajoitukset lievenivät 14.2.2022. Lievennykset vaikuttavat myös taloyhtiöihin, jotka saavat jälleen esimerkiksi ottaa käyttöön tauolla olleet lenkkisaunavuorot.

Kiinteistöliitto muistuttaa, että taloyhtiön kannattaa kuitenkin aina tarkastaa AVI:n sivuilta, mitkä rajoitukset ovat voimassa omalla alueella. Monella paikkakunnalla on voimassa tartuntatautilain yleiset hygieniavaatimukset, joilla parannetaan tilojen terveysturvallisuutta.

Koronarajoitukset näkyvät vielä

Koronaan liittyvät rajoitukset voivat vaikuttaa vielä esimerkiksi taloyhtiössä käynnissä oleviin korjaushankkeisiin.

Jos osakas on määrätty kotikaranteeniin ja taloyhtiössä on käynnissä korjaushanke, ei urakoitsija pääse tekemään huoneistossa töitä. Silloin kyseessä on taloyhtiöstä, eli tilaajasta riippumaton syy, jota tilaaja ei olisi voinut estää kaikkea mahdollista huolellisuutta noudattaenkaan. Ylivoimaisesta esteestä johtuvaan tilanteeseen sovelletaan YSE-ehtojen määräyksiä urakka-ajan pidennyksestä ja urakoitsijan oikeudesta korvaukseen, mikäli työt osittain tai kokonaan keskeytyvät.

Urakoitsijalla on YSE-ehtojen perusteella oikeus saada kohtuullinen pidennys urakka-aikaan, jos viivästyksen syynä on valmiuslaissa tarkoitettu poikkeuksellinen olosuhde, joka aiheuttaa urakoitsijalle huomattavia vaikeuksia saada työntekijöitä tai rakennustavaroita tai muuten estää urakkasuorituksen.

Muita koronaan liittyviä kysymyksiä vastauksineen löydät Kiinteistöliiton sivuilta.

Lue lisää:

Unelmien koti valmistui koronan keskellä