Vihdin Nummelaan syntyy yhteisöllinen ja pikkukaupunkimaisuutta ilmentävä asuinalue kävelyetäisyydelle keskustan palveluista. Sepänpihan Kotinäyttely uusine koteineen avautuu yleisölle teemalla ”pieni koti, iso elämä” 25.6.-5.7.2020.

”Olemme tunnistaneet keskeiset trendit. Pienten omakotitonttien kysyntä on kasvanut voimakkaasti jo vuosikymmenen alkupuolelta”, kertoo Vihdin kunnan elinvoimajohtaja Petra Ståhl. Oma aika halutaan käyttää muuhun kuin suurten tonttien hoitamiseen.

Vihti on ensimmäinen Uudenmaan kunta, jonne rakentuu suunnitellusti uusien asumistrendien mukainen yhtenäinen pienten omakotitalojen alue. Trendit käyvät ilmi 2017 julkaistusta selvityksestä KUUMA-asuminen 2040.

Asemakaavassa on lähdetty siitä, että rakentajat saavat lähes vapaat kädet talojen ulkonäön suhteen.

”Meidän oli mahdollista yhdistää monta asiaa: oman omakotitalon tehokkaat neliöt ja palvelujen hyvä saavutettavuus yhdistettynä harrastusmahdollisuuksiin”, Vihdin kunnan kaavasuunnittelija Miia Ketonen toteaa.

Vihdin kunta on suunnittelu- ja kaavoitusvaiheesta alkaen järjestänyt useita keskustelu- ja tiedotustilaisuuksia Sepänpihan rakentajille ja yhteistyökumppaneille.

”Olemme kuntana oppineet valtavasti lisää rakentajien tuentarpeesta. Ja rakentajille on muodostunut foorumi, jossa heistä on tullut toisilleen rinnalla kulkijoita elämän ehkä kalleimman hankinnan edessä”, Ståhl sanoo.

Kesän 2020 näyttelyssä on luvassa saavutettavia asumisen unelmia ja kiinnostavia ratkaisuja, mm. elinkaariajattelua, ekologisuutta ja älykodin ominaisuuksia. Tapahtumaan on tulossa myös ohjelmaa koko perheelle.