Kotinikkari antaa nyt mielellään isot rakennus- tai remonttiprojektin ammattilaisen tehtäväksi kuin tekee sen itse. Stark Suomen tekemän kyselytutkimuksen mukaan suomalainen käyttää vapaa-aikansa mieluummin matkustamiseen.

Viidennes suomalaisista aikoo lisätä ammattilaisilta hankittavien palvelujen käyttöä seuraavassa rakennus- tai remontointiprojektissaan.  Tämä selviää Starkin toukokuussa 2022 teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta.

Kotinikkari mieluummin matkustaa kuin remontoi

Kun korona-aikana suomalaiset innostuivat remontoimaan ja sisustamaan, on monelle nyt tärkeämpää päästä matkustamaan ja harrastamaan kuin alkaa rakentaa ja remontoida itse.

Tutkimuksessa korostuu erityisesti mökin ja vapaa-ajan asunnon omistajien halukkuus käyttää ammattilaispalveluita. Heistä jopa 31 prosenttia kertoo suunnittelevansa ammattilaisilta hankittavien palvelujen lisäämistä.

Pientä pintaremonttia mökillä

Mökin tai vapaa-ajan asuntojen omistajista 33 prosenttia aikoo käyttää ammattilaisten palveluita yhtä paljon kuin aiemminkin. Vain 11 prosenttia suomalaisista mökin tai vapaa-ajan asunnon omistajista kertoo, etteivät he aio lisätä palveluiden hankkimista ammattilaisilta.

Pientä pintaremonttia saatetaan tehdä itse, mutta ammattilaisten ammattitaitoa hyödynnetään isompiin remontteihin tai muutoksiin. Tutkimuksen tulokset osoittavat, että erityisesti nuoret ikäluokat aikovat hyödyntää aiempaa enemmän ammattilaisten palveluja. 18–24-vuotiaista 29 prosenttia ja 25–34-vuotiaista 28 prosenttia vastaajista kertoo aikovansa käyttää enemmän ammattilaisten palveluja seuraavassa rakennus- tai remontointiprojektissaan.

”Halutaan ehkä kerralla kunnollista eli tulevalta projektilta toivotaan ennen kaikkea laadukasta jälkeä”,  toimitusjohtaja Harri Päiväniemi Stark Suomesta sanoo.

Ammattilaisten palveluiden hyödyntäminen korostuu myös hyvätuloisimpien vastaajien joukossa. Yli 100 000 euroa vuodessa tienaavista talouksista jopa 36 prosenttia aikoo lisätä ammattilaisilta hankittavien rakennus-, korjaus- tai remonttipalvelujen käyttöä seuraavassa projektissa.

Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselyn teki toukokuussa Pohjoisranta BVC ja siihen vastasi tuhat suomalaista.

Lue lisää:

Kotitalousvähennus on tärkeä kannuste remontteihin