Suomen Asuntomessut on julkistanut kesän 2019 Asuntomessujen teemaviikkojen sisällöt. Ne nousevat Kouvolan Pioneeripuiston asuntomessualueen ominaispiirteistä: vanhan muuntumisesta uudeksi sekä hyvästä arjesta.

Asuntomessut Kouvolassa rakentuvat parhaillaan Pioneeripuiston vanhalle kasarmialueelle Kouvolan Korialle. Messutapahtuman pääteemana tänä vuonna on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä.

Asuntomessut järjestetään Kouvolassa 12.7.-11.8.2019. Messutapahtuman sisältöä rytmittävät neljä teemaviikkoa.

Asuntomessujen teemaviikot

”Ensimmäisellä viikolla nostamme esille 2010-luvulla eniten suosiota kasvattaneita harrastuksia; pyöräily, koirat ja kuntosali ovat ensimmäisen viikon keskipisteinä. Harrastusviikon aikana käännetään katse siihen, miten harrastukset vaikuttavat asumisvalintoihin ja miten suomalaiset mieluiten vapaa-aikaansa viettävät. Kouvola on vapaa-ajan kaupunki. Aktiivisen urheilukaupungin lisäksi Kouvola on lähes kahdeksallatuhannella vapaa-ajan asunnollaan Suomen seitsemänneksi suurin mökkipaikkakunta, joka tarjoaa ainekset laadukkaaseen vapaa-aikaan, viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri Suomen Asuntomessuilta kertoo.

Toinen messuviikko on sisustamisen viikko. Silloin messuilla pohditaan sitä, kuinka sisustukset kestävät katseiden lisäksi aikaa ja kulutusta. Messuvieraat pääsevät tämän viikon aikana tutustumaan sisustustrendeihin ja oheisohjelma sisältää paljon sisustusaiheista tekemistä. 2010-luvun valkoinen ja viileä skandinaavinen tyyli on nyt korvautumassa lämpimämmillä ja orgaanisemmilla sisustuksilla. Asuntojen väriratkaisujen luvataan olevan rohkeampia ja sisustusratkaisujen persoonallisia.

Remppaviikolla messukävijät saavat esimerkiksi asiantuntevaa neuvontaa omia remonttihankkeita varten. Viikolla pääsee tutustumaan alueen vanhaan rakennuskantaan ja kuulemaan lisää miten tällaiset projektit sujuivat tiukassa messuaikataulussa. Yksi viikon teemakohteista on vanha Pioneerikoulu.

Historian ja tulevaisuuden viikolla katse kääntyy suomalaisen asumisen tulevaisuuteen ja Pioneeripuiston alueen historiaan. Silloin puhutaan laajemmasta alueellisesta rakennemuutoksesta ja yksittäisten alueiden käyttötarkoituksen muutoksista. Kouvolassa toimivan Korian varuskunnan historiatoimikunnan ja eri asiantuntijoiden kanssa suunnitelluilla opastetuilla kierroksilla saa lisätietoa alueen mielenkiintoisesta historiasta aina 1900-luvun alusta tähän päivään asti.

Vanha kasarmialue herää uuteen eloon

Pioneeripuiston messualueen ainutlaatuinen hirstoria ulottuu 1910-luvulle. Venäläisten rakentama punatiilinen kasarmialue Kymijoen varrella on valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä, joka saa messujen myötä uuden elämän.

”Messualue on tänä vuonna erityisen kaunis ja monipuolinen. Pioneeripuiston aluetta on täydennysrakennettu vanhaa kunnioittaen ja ympäröivän luonnon ehdoilla. Pioneeripuistossa uudet ja yli sata vuotta vanhat rakennukset seisovat rintarinnan. Asumisen uusimpia ideoita esittelevät alueelle rakennettavat modernit pientalot, rivitalot, paritalot ja uudenlainen senioriasumisen kortteli”, kertoo projektipäällikkö Sanna Kauppi Kouvolan kaupungilta.

Asuntomessut Kouvolassa ovat avoinna 12.7.-11.8.2019, kello 10-18. Poikkeuksena keskiviikkojen pidennetyt artisti-illat, jolloin messuportit ovat avoinna aina kello 21 saakka. Ennakkolipunmyynti Asuntomessuille on käynnissä osoitteessa liput.asuntomessut.fi.

TM Rakennusmaailma on Asuntomessujen virallinen yhteistyökumppani. Julkaisemme Asuntomessujen kaikki kohteet kattavan taloluettelon numerossamme 6/19. Varmista messueluttelon saanti ja tilaa TM Rakennusmaailma kotiisi!

Lue myös aiemmin ilmestynyt artikkeli Asuntomessuista Kouvolassa sekä sen oheiskohteista.