Osuuskunta Suomen Asuntomessut ja Kouvolan kaupunki järjestävät vuoden 2019 Asuntomessut Kouvolassa Pioneeripuiston alueella. Historialliseen kasarmimiljööseen rakentuu ainutlaatuinen asuinpaikka noin 300 asukkaalle.

Tulevalle asuntomessualueelle on kaavoitettu yhteensä 35 pientalotonttia sekä kerrostalokortteli. Vanhaa kasarmialuetta kunnioitetaan peruskorjaamalla alueen alkuperäistä rakennuskantaa.

”Pioneeripuistoon syntyvä asuinalue, jossa järjestämme vuoden 2019 Asuntomessut, on malliesimerkki hyvästä asumisesta, joka on kodin seinien ulkopuolelle ulottuva kokonaisuus. Pioneeripuiston asukkaiden hyvinvointiin vaikuttavat ulkoilumahdollisuudet ja lähipalvelut ovat kaikki kävelymatkan päässä. Lähin päiväkoti sijaitsee Pioneeripuistossa ja Korian keskustassa on kaksi muuta päiväkotia sekä alakoulu”, Osuuskunta Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää kertoo.

Päivittäistavarakaupat, kirjasto, monitoimitalo, urheilukeskus, uimahalli ja muut liikuntapaikat ovat kaikki alle 2 kilometrin päässä tulevasta asuntomessualueesta Korian keskustassa. Luonnonläheinen asuinalue rajoittuu koilisessa Kymijokeen, kaakossa rautatiehen ja lounaassa ja luoteessa Pioneeripuiston metsäalueeseen, joka puolestaan rajoittuu Ahkojan luonnonsuojelualueeseen.

Messuteemat korostavat asumisen vaikutusta hyvinvointiin

Pioneeripuiston messuteemoilla halutaan nostaa esiin yksilöllisiä hyvään elämään johtavia ratkaisuja.

”Kauniisti ikääntyvä -teema liittyy Pioneeripuiston kauniiseen miljööseen ja suurten tarinoiden läheisyyteen. Kauniisti ikääntyvää kunnioittavat ovat tässä hetkessä eläviä, historiaa ja tarinoita arvostavia esteetikkoja, joiden elämäntapaan kuuluu seurustelu ja ystävät. Oma aika korostaa aktiiviseen vapaa-aikaan ja työn tekemisen vapauteen liittyviä hyvinvoinnin tekijöitä. Oman ajan arvostajat ovat ihmisiä, jotka tekevät työtä sitoutumatta paikkaan tai aikaan ja arvostavat liikkumisen vapautta ja aktiivista vapaa-aikaa. Bioneeri -teema yhdistää uusimmat teknologiset ratkaisut kestävän kehityksen mukaiseen asumiseen. Bioneerit ovat modernin ajan tienraivaajia, jotka tuovat kestävän kehityksen edelläkävijyyttä asumiseen”, projektipäällikkö Sanna Kauppi kuvailee.

Tonttihaku alkaa 1.3.2017

Pioneeripuiston asuntomessualueen tonttien hakuaika on 1.3.–31.8.2017. Viimeistään 31.5. jätetyt hakemukset käsitellään kesäkuussa, ja 1.6.–31.8.2017 jätetyt hakemukset syyskuussa 2017. Pioneeripuiston tonttihakuun liittyvät materiaalit ja itse tonttihaku löytyvät osoitteesta www.asuntomessut.fi/kouvola.

Pioneeripuisto sijaitsee 10 minuutin ajomatkan päässä Kouvolan keskustasta. Alueelta on hyvät liikenneyhteydet niin Kouvolan, Lahden kuin Helsinginkin suuntaan. Korian seisakkeella pysähtyvät paikallisjunat vievät Lahteen reilussa puolessa tunnissa ja autolla Lahteen pääsee tunnissa. Pääkaupunkiseutu on 1,5 tunnin päässä.
Kouvolan Pioneeripuisto on ainutlaatuinen asuinpaikka, jossa sijainti, elämisen monimuotoisuus, luonnon läheisyys ja asumisen edullisuus yhdistyvät. Kymijoki, Pioneeripuiston virkistysalue reitteineen ja hyvät lähipalvelut ovat aineksia, joista rakentuu viihtyisä ja korkeatasoinen asuinalue.