Maailman ympäristöpäivänä 5.6. järjestettävän #Ämpäristöteko-kampajan tavoitteena on laittaa  kotitalouksien ylimääräiset tai rikkinäiset kovamuoviset tavarat kiertämään. Keräyspisteitä on yli 20 eri puolilla Suomea.

Suomalainen muoviteollisuus haluaa olla edistämässä muovien vastuullista käyttämistä ja kierrätysmahdollisuuksia.

”Pilotoimme #Ämpäristöteon viime vuonna muutamalla paikkakunnalla. Vastaanotto oli todella positiivinen ja ilahduttavan moni näki siinä tilaisuuden toimia vastuullisesti. Laajensimme tapahtumaa tänä vuonna merkittävästi”, toimitusjohtaja Vesa Kärhä Muoviteollisuus ry:stä kertoo.

Kovamuovit voi kierrättää tänä vuonna #Ämpäristöteko-tempauksessa muun muassa Porvoossa, Lohjalla, Lahdessa ja Lempäälässä järjestettävissä kierrätyspisteissä. Lisätietoa paikkakunnista ja keräysohjeista löydät sivuilta www.muovikuuluukiertoon.fi.

Vaasa mukana jo toista kertaa

Vaasa oli mukana Ämpäristöteossa jo viime vuonna. Tänä vuonna Ämpäristöteon Vaasassa järjestävät Muoviteollisuus Ry:n kanssa yhteistyössä VILPE, Primo, Uponor ja Stormossen.

”Vaasassa on paljon muoviteollisuutta, joten aluetta voi sanoa yhdeksi Suomen muovikeskuksista. Vaasa vei keväällä voiton Ylen I love muovi -kampanjassa. Täällä on selvästi halua kerätä ja kierrättää muovia”, Primon toimitusjohtaja Jari Lehtimäki kertoo.

Muovin kierrättäminen on tärkeä teko kestävän tulevaisuuden puolesta. #Ämpäristöteko-keräyspisteissä otetaan vastaan puhtaita komamuoveja kotitalouksilta,  esimerkiksi ämpäreitä, leluja ja pulkkia. Tavaroista pitää irrottaa metalli- ja puuosat. Lisäksi ne on hyvä pyyhkiä tai pestä.

”Muovin kierrättäminen on ollut pinnalla kuluvana keväänä, kun kuluttajia on aktivoitu lajittelemaan muovipakkaukset. Suomen muoviteollisuus haluaa tarjota mahdollisuuden kierrättää materiaalina myös kovamuoviset tuotteet, jotka tällä hetkellä päätyvät vielä energiahyödyntämiseen. Kovamuovien kierrättäminen on #Ämpäristöteon myötä helppoa”,  Vesa Kärhä toteaa.

#Ämpäristöteko järjestetään yli 20 keräyspisteessä eri puolilla Suomea 5.6.2019. Lisätietoja sekä keräyspisteiden osoitteet ja oheistapahtumat: www.muovikuuluukiertoon.fi.