Pikakokeessa Wolfcraft 4688 -kulmaväännin

Silloin tällöin pitäisi vääntää ruuveja tai porata reikiä ahtaissa tiloissa, joihin akkuporakone ei pituutensa vuoksi mahdu. Apua saa kulmavaihteella, jolla vääntökulma kääntyy 90 astetta.

Kokeilimme pienikokoista Wolfcraft-kulmavaihdetta ahtaassa paikassa, jonne akkupora tai tavallinen ruuvimeisseli eivät olisi pituutensa takia mahtuneet. Lyhyen lyhyellä ”nyrkkimeisselillä” ei silläkään oikein onnistunut, kun tila ja ote eivät olleet kiertämiselle suotuisat.

Wolfcraft-kulma-adapteri on kompaktin kokoinen niin, että se kulkee hyvin mukana työkalupakissa. Työkalu on mukavasti kouraan sopiva, eikä yhtään isompi. Kulmavaihdeosa on metallia ja kuulalaakeroitu. Purkamattakin kuulee, että kulmavaihteen hammaspyörät ovat metallia. Vaihteen välityssuhde on 1. Kulmavaihde on vain 36 mm paksu ja varustettuna 25 mm pitkällä ruuvikärkipalalla. Vaihde vaatii tilaa vain 52 mm. Ruuvattaessa tai poratessa ahtaassa paikassa on lisäksi otettava huomioon ruuvin tai poraterän pituus. Vaihteessa voi käyttää poranteriä, joissa on 6,35 mm:n kuusiosovite.

Parhaiten kulmavaihteella saa kierrettyä torx-kantaisia ruuveja, jotka eivät vaadi ruuvikärkipalan painattamista ruuvin kantaa vasten.

Wolfcraft-kulmaväännin toimitti hyvin tehtävänsä ja kulkenee vastedes mukana työkalupakissa. Käytössä saatu tuntuma työkalusta on vähintään vaativan harrastajan tai ammattilaisenkin tasoinen.

Lue lisää TM Rakennusmaailman numerosta 3/14, joka ilmestyi 19.3.