Suljetut puutarhat avautuvat yleisölle 7. 7. Kahdeksannen kerran järjestettävään Avoimet puutarhat -tapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä kohteita.

Innostus puutarhaharrastamiseen kasvaa koko ajan, mikä näkyy myös kiinnostuksena avata oma puutarha yleisölle. Tapahtumaan on ilmoittautunut yli 650 puutarhakohdetta. Valtakunnallinen tapahtuma järjestetään sunnuntaina 7. 7. 2019 klo 12–17.

Puutarhakohteisiin voi tutustua jo ennakkoon www.avoimetpuutarhat.fi -sivuilla, missä puutarhoja esitellään kuvin ja lisätiedoin.

Mukana myös puutarhamatkailukohteita

Avoimetpuutarhat.fi toimii mainiona hakukoneena esimerkiksi kesälomamatkalaisille. Tänä vuonna mukana on ennätysmäärä 125 puutarhamatkailukohdetta. Ne ovat auki myös muulloin kuin teemapäivänä. Osassa voi vierailla erikseen sovitusti ja toisiin aukioloaikojen puitteissa. Tutustumiskohteita on kasvitieteellisisä puutarhoista arboretumeihin.

Avoimet puutarhat -tapahtuman teemana on Puutarha ei ole koskaan valmis, mutta aina kokemisen arvoinen. Parasta antia ovat puutarhat, joissa näkyy omistajien persoonallinen käden jälki ja puutarhaharrastamisen ilo.

Avoimet puutarhat -tapahtuman järjestää Puutarhaliitto ry yhteistyössä Kotipuutarha-lehden ja Svenska Trädgårdsförbundet rf:n kanssa. Maiju ja Yrjö Rikalan sekä Nikolai ja Ljudmila Borisoffin puutarhasäätiöt tukevat tapahtumaa. Yhteistyökumppanina ovat lisäksi Biolan Oy ja Fiskars Oyj sekä Allergia-, iho- ja astmaliitto ’Terve askel luontoon’ -kampanjallaan.