Lehdistö pääsi eilen tutustumaan upeisiin Naantalin asuntomessukoteihin. Yleisölle Asuntomessut Naantalissa aukeaa 15.7.

Asuntomessuilla Naantalissa pääsee ensi kesänä tutustumaan noin 35 kotiin ja vapaa-ajanasuntoon.  Naantalin Luonnonmaalle rakentuvilla Asuntomessuilla nähdään taidokkaasti kallioiseen saaristomaisemaan istutettuja taloja. Yli 20 hehtaarin suuruiselle alueelle tulee myös oma aurinkovoimala, venesatama ja yhteinen jätepiste.

”Mukana on tänä vuonna 12 talotehdasta ja alueella nähdään useampi arkkitehdin suunnittelema uniikkitalo. Pientalorakentamiseen pääsekin alueella tutustumaan poikkeuksellisen laajalla skaalalla”, toteaa Asuntomessut Naantalissa -tapahtuman projektipäällikkö Timo Tirri.

Lehdistö sai jo tällä viikolla ennakkomaistiaisen tulevista messukohteista ja pääsi tutustumaan vielä rakenteille olevaan alueeseen.

Uusi DIY-kalustemallisto ensiesittelyssä

K-Raudan ja Ainoakodin K-Rauta Villa Aalto on kolmen huoneen, keittiön, kodinhoitohuoneen ja saunan omakotitalo, jossa on 110 neliötä.  Talossa on normaalia suurempi huonekorkeus sekä laajat ikkunapinnat, joista alueen luonto tulee sisään. Keittiön ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet ovat Cello-mallistoa ja kaikki pintamateriaalit ovat K-Raudan valikoimasta.

Asuntomessuilla kohteessa on esillä sisustusarkkitehti Tapio Anttilan ja K-Raudan yhteistyössä toteuttama DIY-huonekalumallisto, jonka  tee-se-itse-ohjeet julkaistiin kaikkien saataville K-Raudan verkkosivuilla.

Korkealla kalliolla

Lounatuulen Tiira sijaitsee alueen korkeimmalla kohdalla. Talon arkkitehtuuri on kunnianosoitus lounaissaariston perinteiselle rakentamiselle ja suomalaisen luonnon vähäeleiselle kauneudelle.

”Venevajamainen merellinen julkisivu ja kallioluontoon avautuvat isot ikkunat viitoittivat materiaalivalintoja, joissa lämpö ja pelkistyneisyys muodostavat hienon kokonaisuuden. Tietyn askeettisuuden vastapainona on elementtejä, jotka pehmentävät kokonaisuutta”, Stark Suomen yksikönpäällikkö Ville Ylitalo Turusta kuvailee kohdetta.

Oma koti rakentuu upeisiin maisemiin

Villa Pintan suurista ikkunoista ja isolta, yli sataneliöiseltä terassilta avautuu upea metsä- ja merimaiseman kanssa.

”Olen asuntosijoittaja ja tämä on ensimmäinen täysin itsenäisesti rakennuttamani talo. Se on tinkimättömän työn tulos ja omien unelmieni täyttymys!” kertoo talon rakennuttanut Kati Jensen. Messuille kodin kalustuksen hänelle suunnitteli kiinteistönvälitystoimisto Bo LKV.

Koko pääty lasiseinää

Pihla toimii päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukohteessa. Yleisilmeeltään rauhallisen ja valoisan kodin ilmeen syntymisessä ikkunat olivat tärkeässä osassa jo rakennusprojektin alkumetreillä. Kohteessa on pyritty panostamaan kotimaisiin, laadukkaisiin sekä kestäviin rakennus- ja sisustusmateriaaleihin.

Talon toista päätyä koristaa massiivinen lasiseinä kokolasisine pariovineen, josta valo pääsee ääntä eristävien väliseinäikkunoiden läpi myös yläkertaan.

Asuntomessut Naantalissa järjestetään 15.7.-14.8.2022. TM Rakennusmaailma 6/22 sisältää Asuntomessujen virallisen taloluettelon. Varmista jo oma messuluettelosi ja tilaa TM Rakennusmaailma.