Kylpyhuoneessa näkyy luonnonmateriaalien ja -värien sekä pyöreiden muotojen lisäksi tänä vuonna rento luksus. Kurkistimme neljän kylpyhuonevalmistajan trendeihin.

Luonnonsävyt luovat harmoniaa

Luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi, lasi ja metalli näkyvät tämän vuoden kylpyhuonetrendeissä. Kylpyhuonekalusteita valmistavan Svedbergsin vuoden 2022 väripaletti koostuu luonnonläheisistä väreistä. Samoja sävyjä voi löytää kylpyhuoneessa niin kalusteista kuin pesualtaista.

Tumma puu näkyy kylpyhuoneissa

Puupaneelit ovat olleet jo pitkään käytössä kylpy- ja saunatilojen seinissä ja katoissa. Nyt lämpimänsävyiset, tummat puulajit, kuten pähkinä näkyvät myös kylpyhuonekalusteissa. INR Iconic Nordic Roomsin mallistoissa on valittavana pintamateriaaleiksi myös petsattu tammi, marmori ja modernit komposiittimateriaalit.

Pyöreitä muotoja ja patellivärejä

Pyöreät ja pehmeälinjaiset muodot tuovat vastapainoa kylpyhuoneen kulmikkalle suorakaiteen tai neliön muodolle. Pyöreys näkyy nyt pesualtaissa. Altaat asennetaan usein tason päälle. Pyöreä muoto näkyy nyt myös wc:n huuhtelupainikkeissa.

Pastellivärejä suositaan nyt niin vaatemuodissa kuin kotien sisustuksessa. Keltaisen, punaisen, sinisen ja vihreän hempeät vivahteet löytyvät nyt esimerkiksi Geberitin valmistamista kylpyhuoneen kiinteistä kalusteista, kuten pesualtaista, suihkuista tai wc-istuimista.

Vastuu ympäristöstä

Ympäristötietoisuus on ollut jo vuosia kasvava kulutustrendi.  Kun valitset kestävät materiaalit ja suosit kotimaisia valmistajia, voit keskittyä omaa makua miellyttäviin vaihtoehtoihin. Suomalaisen Vieserin lattiakaivot valmistetaan Kauhajoen tehtaalla. Ennen valurautaiset lattiakaivot ruostuivat herkästi aiheuttaen vesivahinkoja, mutta Vieserin 1970-luvulle markkinoille tuoma kestävämpi ratkaisu pidentää rakennusten elinkaarta edelleen.

Vieserin puisissa designkansissa on kaksi eri värivaihtoehtoa: vaalea ja skandinaavista makua hemmotteleva Accoya sekä tumma ja tyylikäs Kebony.

Lue lisää:

Unelma uudesta kylpyhuoneesta? Katso ideat Asuntomessuilta

Kylpyhuoneremontti onnistuu pienelläkin budjetilla