Unohda valkoinen peruslaatta ja tuo värikkäillä, isokokoisilla ja näyttävillä laatoilla tai puupinnoilla eloa kylpyhuoneeseen ja wc-tilaan! Ideoita ja inspiraatiota löytyy muun muassa näistä Porin Asuntomessujen näyttävistä kylpyhuoneista.

Leikittely laattojen koolla ja asennustavalla tuo mielenkiintoa kylpyhuoneeseen. Porin Asuntomessujen kohteen 12 Sievitalo Kultakoivu 187 kylpyhuoneessa on käytetty kolmea erikokoista ja -väristä laattaa. Silti kokonaisuus on harmoninen. Tumman, ison seinälaatan ladonta on rohkeasti nostettu kärjelleen. Suorakaiteen muotoinen seinälaatta taas on ladottu klassiseen metrotyyliin. Lattiassa on konstailemattoman selkeä musta kymppilaatta.

Älä pelkää myöskään käyttää värejä ja kuoseja! Kohteen 31 RTV-pintamateriaalitalo wc.ssä on upea marokkoloistyylinen kuviolaatta ladottu yhdessä kolmen kuosilaatan kanssa niin, että marrokolaislaatan kuviorakenne on tarkoituksella rikottu. Viereisellä seinällä on kokonaisuutta rauhoittava yksivärinen laatta.

Tumma laatta sopii myös pieneen tilaan, mutta silloin se vaatii tilan valaistukselta enemmän. Kohteessa 22a Wienerberger JokiDuo asia on ratkaistu näyttävällä pyöreällä peilillä, jonka kehyksessä on led-valo. Myös vaalea sisäkatto heijastaa valoa alaspäin.

Puu näkyy nyt voimakkaasti sisustuksessa. Kohteen 13 Talo Lintula pukeutumishuoneeseen on haettu hauskasti veneilytunnelmaa kapealla sormipanelilla ja oviaukon pyöreällä ikkunalla. Lattian upea harmaa kuusikulmainen laatta yhdistyy kokonaisuuteen hienosti.

Yhdessäkin värissä on paljon sävyjä. Kohteen 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalon kylpyhuone on harmaa, mutta kaikkea muuta kuin tylsä. Iso peili tuo tilaan avaruutta.