LVI-tekniikka kaipaa talven tullessa huoltotoimenpiteitä, jotta ikäviä yllätyksiä ei pääse sattumaan. Ne voi huoletta teettää ammattilaisilla, kunhan muistaa noudattaa annettuja ohjeistuksia.

Kiinteistöjen LVI-järjestelmät ovat melko huoltovapaita, mutta vuodenajan vaihtuessa tiettyjä toimenpiteitä ei kannata lyödä laimin. Esimerkiksi lämmitysjärjestelmissä säätöjen ja tiettyjen laitteiden toimintatarkistukset ovat tärkeitä, jotta lämmitysjärjestelmä toimisi häiriöttä talvipakkasilla.

LVI-Tekniset Urakoitsijat LVI-TU ry muistuttaa, että erilaiset huolto- ja korjaustoimet voidaan suorittaa turvallisesti. Sosiaali- ja terveysministeriö sekä ympäristöministeriö ovat julkaisseet yhdessä ohjeen koronalta suojautumisesta asuinrakennusten korjaushankkeista.

Tarkista nämä ennen talven tuloa

  • Nyt alkaa olla viimeiset hetket korjata kiinni jumiutuneet patteriventtiilit sekä päivittää lämmitysjärjestelmän säätöarvot ja käyttöajat.
  • Varmista järjestelmän toimintakunto ennen pakkasia ja takista samalla, että viime talvena havaitut viatkin ovat korjattu.
  • Lämmön talteenotto on viimeistään nyt kytkettävä toimintaan.
  • Takista myös suodattimien kunto, vaihto saattaa olla tarpeen.