Betoniautoilla toimitetaan minimissään yksi kuutiometri valmista betonimassaa ja yhteen kuormaan mahtuu enintään kuusi kuutiometriä. Ainakin Lohja Rudus toimittaa määräeriä yhdestä kuutiosta kuuteen kuutioon puolen kuution välein. Satunnaisen asiakkaan hinta lienee noin 100 euroa valmisbetonikuutiolta.

Mies valaa betonimassaa

Taajama-alueilla betoniasemia on sen verran tiheässä, että rahdin osuus voi jäädä 50 euroon. Lisäksi hintaan lisätään pumppausmaksu, joka on noin 130 euroa. Tästä saadaan yhden kuution hinnaksi 270 euroa. Betonitarpeen ollessa suurempi, vaikkapa täysi kuuden kuution kuorma, tulee koko erän hinnaksi 780 euroa ja samalla kuutiohinta laskee 130 euroon. Pienimmän erän toimittaminen tulee siis kuutiohinnaltaan selvästi kalliimmaksi. Jos valupaikalla autolta kuluu enemmän kuin puoli tuntia lastin purkuun, veloitetaan siitä lisämaksu.

Betoniautolla toimitettava minimäärä vastaa kahta suursäkkiä kuivabetonia eli yhdestä tonnin säkistä kuivabetonia saa noin puoli kuutiota valmista massaa. Pienemmät erät kuivabetonia toimitetaan yleensä rautakaupan varastosta. Rakentaja-asiakkaan hinta kuivabetonille saattaa olla noin 80 euroa per tonnin suursäkki ja rahtia rautakaupasta työmaalle saatetaan veloittaa 50 -70 euroon lähialueella. Suuremmat kuivabetonierät toimitaan yleensä suoran tehtaalta.

Edellisillä perusteilla kuivabetonivaihtoehdon hinnaksi tulee yhdelle kuutiolle 210 euroa ja kuuden kuution valun kohdalla 1010 euroa eli noin 168 euroa kuutiolta, jos rahdin osuus on 50 euroa. Omatoimisessa valu-urakassa yhden kuution eli kahden suursäkin myllääminen ei vielä ole suurikaan urakka, mutta 12 suursäkin eli kuuden kuution mylläysurakka on jo hyvä suoritus vaikka kahden tai kolmenkin äijän työporukalle. Palkallinen apumies tai pari voi tulla kalliiksi, sillä betonimyllyllä sekoittaminen ja betonin kuljettaminen pienelläkin matkalla ottaa aikansa.

Kuivabetonin mylläys ja valu vaatii lisäksi vettä, betonimyllyn, tukevat kottikärryt ym. työvälineitä. Yhden betonikuution valmistamiseen kuivabetonista kuluu noin 200 – 240 litraa vettä, kuuden kuution sekaan menee siis 1200 – 1440 litraa!