Kun lumimyräkkä osuu kohdalle, pohtii moni tienkäyttäjä oman ajoreittinsä auraustilannetta. Sitä ei enää tarvitse veikata, sillä aurauksen reaaliaikaisen tilanteen voi nyt tarkistaa Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta.

Talvihoidon etenemisen seuraamisen mahdollistava palvelu on löytynyt useiden tienkäyttäjien, niin yksityishenkilöiden kuin ammattikuljettajien toivelistalta.

Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana. Kartasta näkee jo värin perusteella, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty. Tummin väri kertoo, että viimeisimmästä suorituksesta on kulunut alle tunti, ja vaaleimmalla värillä puolestaan merkitään kaikki 12-72 tuntia sitten tehdyt toimenpiteet. Samasta palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerakuvat.

 

”Urakoitsijoiden kunnossapitokalusto lähettää tietoa työn etenemisestä. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt Lahden moottoritiellä, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelumme kartalta”, toteaa Liikenneviraston kunnossapidon hankinnan asiantuntija Ismo Kohonen.

Näin löydät talvikunnossapidon tiedot Liikennetilanne-palvelun

1. Mene Liikennetilanne-palveluun: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.

2. Valitse sivun oikeasta reunasta löytyvästä valikosta painike ”Talvikunnossapito”.

3. Zoomaa lähemmäs, kunnes näet kartalla sinertäviä viivoja. Samassa myös valikon ”zoomaa lähemmäksi” -huomautus katoaa.

4. Klikkaa haluamassasi kohtaa kartalla näkyvää viivaa. Näin saat tarkemmat tiedot kyseissä paikassa kolmen viimeisen vuorokauden aikana tehdyistä talvikunnossapidon töistä.
Palvelua kehitetään palautteen pohjalta

Kehitysehdotuksia odotetaan

Talvikunnossapidon seuraamisen mahdollistava ominaisuus on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa ja sitä kehitetään jatkuvasti palautteen pohjalta. On mahdollista, että reaaliaikaista seurantatietoa ei saada ihan kaikista kunnossapitoajoneuvoista. Teknisten syiden takia kartalla esitetty ajoneuvon kulkema reitti voi poiketa hieman maastossa kuljetusta reitistä. Tämä johtuu siitä, että kartalle piirrettävä reitti muodostetaan erillisen reitinlaskennan kautta.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia, voit lähettää niitä esimerkiksi liikenneviraston palautesivujen kautta.