Loma-asuntomessut Lappeenrannassa

Lappeenrannan loma-asuntomessut entisellä kylpyläalueella Rauhassa kääntävät historian ikään kuin takaisin siihen, jossa alueella oltiin sata vuotta sitten. Silloinkin Rauhaan tultiin lomailemaan kylpylään, nyt loma-asuntomessut järjestetään viihtyisässä ympäristössä runsaiden palvelujen äärellä, joista yksi on upouusi kylpylä.

Lappeenrannan loma-asuntomessuilla on 20 kohdetta sekä oheiskohteena kelluva huvila. Lisäksi saunamaailman alueelta löytyy kaikenlaista mielenkiintoista katsottavaa, samoin kuin oheisnäyttelyistä ulko-alueilla. Näitten loma-asuntomessujen iskulauseen mukaan messuilla loma-asutaan ”palveluiden äärellä Saimaan rannalla”. Se kuulostaa ensi alkuun kuluneelta ja mitäänsanomattomalta, mutta paikan päälle saavuttaessa lauseen sisältö avautuu kokonaan uudella tavalla.

Lappeenrannan loma-asuntomessualue on välittömässä yhteydessä Saimaa Gardens -projektiin, jossa on valmiina ja rakenteilla runsaasti sekä vuokrattavia että viikko-osakeomisteisia loma-asuntoja.

Suomalaisten loma-ajan käyttö on monipuolistunut, enää ei eletä sellaista yhtenäiskulttuuria, jossa loma-asuminen tarkoittaa yksinkertaisesti vain omalle mökille vetäytymistä kuukauden mittaisen kesäloman ajaksi.

Kaakkois-Suomi ja Etelä-Saimaan alue ovat kokonaisuudessaan merkittävä kotimaan matkailun kohde, ja jos arvostat luontoa ja historiaa, täältä löytyy runsaasti nähtävää. Esimerkiksi Lappeenrannan Linnoitus on sinänsä jo kiinnostava nähtävyys, ja kaupungin satama on yllättävänkin vilkas ja sen rantaelämä viehättävää. Nähtävää on paljon, ja jos et ole koskaan käynyt Suomen näillä kulmilla, kannattaa tulla tutustumaan tähän elämää täynnä olevaan omaleimaiseen alueeseen.

Lue messukohteista tarkemmin TM Rakennusmaailman numerosta 5/12, joka ilmestyi 13.6.