Uudenmaalla Loviisassa järjestetään vuoden 2023 Asuntomessut. Huhtikuun loppuun asti ollut tonttihaku tuotti ennätykselliset 43 hakemusta.

Asuntomessualueena olevan Kuningattarenrannan tonttihaku oli auki 1.3.–30.4.2021. Haettavana oli yhteensä 35 tonttia: 17 pientalotonttia mukaan lukien yksi ryhmärakentamiselle tarkoitettu tontti, yhdeksän yhtiömuotoista tonttia ja yhdeksän kelluvan talon tonttia.

Hakuaikana saapui pientalotonteille ja yhtiömuotoisille tonteille ennätykselliset 43 hakemusta. Kaikki pientalotontit saadaan todennäköisesti varattua heti ensimmäisellä hakukierroksella.

”Asuntomessut on perinteisesti houkutteleva paikka kodinrakentamiselle, mutta kyllä tämä on Asuntomessujen historiassa ainutlaatuista, että hakuajan päättyessä jokaiselle pientalotontille on ehdotus ja kiinnostavimmille lähes kymmenen. Asuntomessujen ja Loviisan kaupungin edustajien muodostamalla laaturyhmällä on edessään mielenkiintoinen työ, kun ehdotusten joukosta valitaan kullekin tontille laadukkaimmat”, toteaa Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Hakemuksia pientalotonteille tuli yhteensä 33 kappaletta. Tonttihakemuksessa sai esittää neljä eri tonttivaihtoehtoa, joten hakemuksista löytyy kaikille pientalotonteille kohde-ehdotus. Kelluviin asuntoihin saapui hakemuksia sekä koko kokonaisuudelle että yksittäisille paikoille. Hakijoina oli sekä rakennusliikkeitä että yksityisiä hakijoita. Yhtiömuotoisille tonteille tuli yhteensä kymmenen hakemusta.

Hakijoita oli eniten Helsingistä, toiseksi eniten Espoosta ja kolmanneksi Loviisasta. Myös Vantaa oli hyvin edustettuna. Laaturyhmä pyrkii tekemään rakentajavalinnat toukokuun loppuun mennessä.

Lue lisää:

Asuntomessut Lohjalla tarjoaa yhteisöllisyyttä ja vihreitä tekoja