Loviisan Kuningattarenrannan asuntomessualueen pientalotonttien ja yhtiömuotoisten tonttien hakuaika on käynnissä. Asuntomessut järjestetään Loviisassa kesällä 2023.

Kuningattarenrannan tonttihaku on avoinna  1.3.–30.4.2021. Tontteja voivat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset joko yksin tai yhdessä. Haettavana on 16 pientalotonttia, yhdeksän kelluvan talon tonttia ja yksi ryhmärakentamisen tontti. Tontin voi joko ostaa tai vuokrata. Lisätietoja tonttihausta löydät sivuilta kuningattarenrata.fi/tonttihaku.

Loviisan Asuntomessujen teemat julkistettu

Asunto on enemmän kuin koti: Kuningattarenrannan suunnittelua on lähdetty tekemään ajatuksella, että koti voisi toimia niin etätyöpisteenä kuin yritystoiminnan kotipaikkana. Vai voisiko kodista luoda lomakeitaan, josta ei koskaan tarvitsisi poistua enää mökille?Alueelle rakennetaan taloja, joiden elinkaari ulottuu pitkälle tulevaisuuteen. Tilat on suunniteltu niin, että ne muuntuvat erilaisiin elämäntilanteisiin. Asumisen lisäksi mietitään sitä, millä muulla tavalla koti palvelee asukkaitaan. On ympäristöystävällistä miettiä tilojen muunneltavuuteen uusia näkökulmia, jolloin taloa ei tarvitse aina remontoida, kun tarpeet muuttuvat.

Valaistuksella on väliä: Kuningattarenrannan ainutlaatuinen sijainti historiallista alakaupunkia vastapäätä meren rannalla asettaa vaatimuksia myös sille, miltä rakennettava alue näyttää vastarannalta katsottuna. Valaistukseen huomiota kiinnittämällä tuodaan myös asumiseen sekä viihtyisyyttä että turvallisuutta. Alueelle rakennettaville taloille luodaan ulkovalaistussuunnitelma osana pihasuunnittelua.

Merellä on merkitystä: Asuminen aivan kaupungin keskustassa ja vesistön äärellä on monen suomalaisen unelma. Loviisan asuntomessualue tarjoaa upean mahdollisuuden asua aivan meren äärellä. Asukkailla on myös vastuu ympäristön ja meren hyvinvoinnista. Suunnittelussa tulee huomioida alueella elävät eläimet, linnut ja kalat. Rantamaisemaa pyritään vaalimaan ja luonnonmukaisuutta korostetaan muun muassa säilyttämällä rantaviivan rikkonaisuutta. Kaikessa toiminnassa huomioidaan meren läheisyys sekä ekologinen rakennustapa. Alueen pihoilla suositaan luonnonmateriaaleja.

Lue lisää:

Osuuskunta-asumista, pientaloja, palveluasumista: Asuntomessuille Lohjalle tulee monipuolinen tarjonta