Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan luonto inspiroi suomalaisia eniten kodin sisustamisessa. Myös kierrätys inspiroi erityisesti naissisustajia.

Luonto nousi selkeäsi ykköseksi kun suomalaisilta kysyttiin mitkä asiat inspiroivat heitä kodin sisustamisessa. 38 % suomalaista mainitsi luonnon inspiraationlähteekseen. Neljännestä suomalaisista (25 %) inspiroi kierrätys. 21 % inspiroitui juhlapyhistä.

Luonnon merkitys sisustamisen inspiraation lähteenä korostui naisten, 25-34-vuotiaiden ja Länsi-Suomessa asuvien joukossa. Nuorin ikäluokka (18-24 v.) saa inspiraatioita sisustamiseen korostuneesti trendeistä ja ulkomaan matkoilta.

”Luonto on myös monelle suunnittelijalle inspiraation lähde. Valoisat kesäyöt, kuukausien kaamos, metsät, kalliot, meri ja järvet, tuulessa huojuvat pellot ja kukkakedot. Niistä löytyy sielunmaisemia monelle ihmiselle ja moneen tunnelmaan. Oli se sitten muoto tai materiaali, suomalainen muotoilu ammentaa Suomen luonnosta. Tietynlainen selkeys, aitous ja alkuperäisyys on suomalaiselle muotoilulle ominaista”, sanoo Design from Finland -merkin Brand Manager Johanna Lahti tutkimuksen tilanneesta Suomalaisen Työn Liitosta.

Suomalaisen Työn Liitto oli mukana viime viikolla järjestetyssä Habitare-sisustustapahtumassa, jossa vieraili sisustamisesta ja muotoilusta kiinnostunutta 55 700 kävijää.

Mitkä seuraavista asioista inspiroivat sinua kodin sisustamisessa?

• Luonto 38 %
• Kierrätys 25 %
• Juhlapyhät 21 %
• Trendit 19 %
• Ulkomaan matkat 19 %
• Kansanperinteet 14 %

Tutkimustiedot perustuvat Suomalaisen Työn Liiton Taloustutkimukselta tilaamaan tutkimukseen. Tutkimus on tehty puhelinhaastatteluina osana Taloustutkimuksen Telebus -kierrosta 19.–27.6.2017 ja siihen vastasi 1004 iältään 15–79-vuotiasta henkilöä.