Omakotiasujien ja pienten taloyhtiöiden on nyt helpompaa löytää käyttöönsä LVI-suunnittelija. Uusi palvelu listaa alan ammattilaiset ja heidän yhteystietonsa.

Suomen LVI-liitto SuLVI ry julkaisee LVI-suunnittelupalveluita tarjoavien henkilöjäsentensä tiedot ”Löydä LVI-suunnittelija” -palvelussa. Listaus on suunnattu erityisesti omakotiasujien ja pienten taloyhtiöiden käyttöön. LVI-tekniikkaan kuuluvat lämmitys-, vesi ja ilmastointitekniikka.

Alalla työntekijäpula

LVI-suunnitelman teko on ollut jo pitkään haastavaa. Alalla on ollut pitkään jatkunut työntekijäpula ja se on näkynyt pienten taloyhtiöiden ja omakotitaloasujien ajoittaisina vaikeuksina löytää suunnittelijaa.

”Suunnittelu- ja konsultointialan yritysten työaika on melko tiukasti kiinnitetty isoihin projekteihin”, kertoo Samuli Könkö, Suomen LVI-liiton toiminnanjohtaja. Suomen LVI-liitto on talotekniikka-alan ammattihenkilöiden puolueeton, yleishyödyllinen järjestö.

Alan osaajavaje synnytti Suomen LVI-liitossa ajatuksen tuottaa listaus henkilöjäsenistä suunnittelijoita tarvitsevien käyttöön.

”Tämä on palvelun pilottiversio. Jos osoittautuu, että tästä on aidosti hyötyä sekä jäsenillemme että asiakkaille, kehitämme käytettävyyttä edelleen”.

Ammattilainen auttaa näkemään ison kuvan

LVI-suunnitelmassa rakennusta tarkastellaan kokonaisuutena, aikatauluttaen tarvittavat toimenpiteet suunnitelmallisesti ja kustannustehokkaasti. Suunnitelmassa valitut laitteet ja järjestelmät valitaan puolueettomasti ja sen pohjalta on helppo pyytää vertailukelpoisia tarjouksia urakoitsijoilta.

”Ammattilaisen puoleen kannattaa kääntyä, jos on kyse vähänkin isommasta remontista”, kehottaa Könkö.

”Meidän toimialallamme sertifioidut ammattilaiset löytyvät rakennus-, LVI- ja kiinteistöalalla toimivan FISE Oy:n pätevyysrekisteristä ja yritykset ovat pääsääntöisesti Suunnittelu- ja konsultointiyritykset SKOL ry:n jäseniä. Nyt suunnittelijan löytää myös Suomen LVI-liiton sulvi.fi -verkkosivuilta”.