Mies katselee terassilta uima-altaalle

TM Rakennusmaailma on jälleen Asuntomessujen virallinen messuopas, jossa tärkeät tiedot rakennuksista on koottu ”yksiin kansiin”. Täydellinen tietopaketti asuntomessuilla vierailevalle: tarkat kohdetiedot sekä muut tärkeät yksityiskohdat tapahtumasta: pääsyliput, oheisnäyttelyt yms.

Valkeakosken vehreälle asuntomessualueelle rakentuvasta, noin 40 pientalosta muodostuu monipuolinen kokonaisuus. Laajennettava ja yksilöllinen ensiomakotitalo, tv-talo, avara lapsiperheen yksitasotalo sekä ilmeikäs passiivienergiatalo ovat hyviä esimerkkejä kattavasta talovalikoimasta.

Mukana on perinteisiä ja moderneja talomalleja, kahden ja yhden tason ratkaisuja, kivi- ja puutaloja. Valkeakosken Lintulassa esitellään myös kohtuukokoisia, -hintaisia ja nopeasti rakentuvia vaihtoehtoja. Pientalojen koot vaihtelevat alle sadan neliön puutaloista 400 neliön kivitaloihin.

Erityisesti energiatehokkaaseen asumiseen liittyvät uutuudet ovat vahvasti esillä Valkeakosken asuntomessuilla: alueella esitellään paitsi runsaasti matalaenergiataloja, myös kolme passiivienergiataloa. Suuri osa messutaloista lämpenee ympäristöystävällisesti maalämmöllä. Esillä on myös ilmalämpöpumppu- ja aurinkoenergiaratkaisuja.

Valkeakosken pohjoispuolella noin 3,5 kilometriä keskustasta sijaitseva asuntomessualue on ihanteellinen luonnonläheisyyttä ja sujuvaa arkea arvostavalle: Lintulassa asutaan väljästi vehreässä ja rauhallisessa ympäristössä, kävelyetäisyyden päässä lapsiperheiden arvostamista lähipalveluista.

Asuntomessualueen ilme on kylämäinen. Messutalot sijoittuvat eri-ilmeisiin rakennusryhmiin, jotka liittyvät toisiinsa läpiajettavan kokoojakadun Linnunradan sekä kevyen liikenteen reittien ja virkistysalueiden välityksellä. Alueelta löytyy niin tasaisia peltotontteja kuin jyrkkärinteisiä metsätonttejakin. Tontit ovat pinta-alaltaan suurehkoja, keskimäärin noin 1 300 neliötä, ja soveltuvat siten monipuoliseen piha- ja puutarharakentamiseen.

Lintulan yleisillä virkistysalueilla panostetaan viherrakentamiseen kylämäisyyttä ja luonnonvaraisuutta korostaen. Alueelle rakentuu muun muassa näyttävä ja rehevä maisemakosteikko, Taikatilukset-puistoalue sekä toimintapuisto korkeatasoisine leikki- ja kuntoiluvälineineen.

Lue Valkeakosken Asuntomessuista tarkemmin TM rakennusmaailman virallisesta messuoppaasta, joka ilmestyi 1.7.