Ylen vuosi sitten aloittama Miljoona linnunpönttöä -kampanja on päässyt tavoitteeseensa vajaassa vuodessa. Kampanjalla on haluttu elvyttää Suomen kolopesijöiden kantaa.

Maailman suurimmilla pönttötalkoilla on haluttu kannustaa suomalaisia rakentamaan linnunpönttöjä ja kartoittamaan pönttöpaikkoja. Kampanjan nettisivuille rekisteröitiin miljoonas linnunpönttö keskiviikkoiltana 22.2. Eniten linnunpönttöjä on rekisteröity Kouvolassa.

Ensimmäiset 100 000 pönttöä rekisteröitiin alle kahdessa vuorokaudessa kampanjan alettua. Pönttöjen rekisteröintiaikaa on vielä jäljellä toukokuun 21. päivään asti, jolloin Miljoona linnunpönttöä -kampanja huipentuu Ulos luontoon Kevätseurannan suoraan Miljoonan linnunpöntön juhlalähetykseen Yle TV1:ssä.

Idean puuhamies, Ylen luontotoimittaja Juha Laaksonen muistuttaa, että linnut eivät pönttölukemia laske, ja siksi kampanjatavoitteen täyttymisestä huolimatta kannattaa pöntötystä edelleen kevään aikana ahkerasti jatkaa. Metsätilan ja kolopuiden vähetessä pönttöjä olisi erityisen tärkeää saada talousmetsiin ja taajamien viheralueille.

“Työryhmämme on esitellyt Miljoona linnunpönttöä -kampanjaa ulkomailla ja olemme heittäneet haasteen myös muille Pohjoismaille. Mitä enemmän meillä on pönttöjä, sitä vaikeampi muiden maiden on tätä haastetta onnistua päihittämään!”

Rekisteröi siis oma pönttösi! Jos et vielä omista pönttöä, ehdit hyvin tehdä keväällä palaaville linnuille vielä uudet pesät. Hyviä pöntönteko-ohjeita löydät mm. Birdlifen sivuilta.