Katon vuosihuolto pidentää vesikatteen elinkaarta jopa vuosikymmeniä ja tuo säästöjä.

Jos vesikatteen huollosta tinkii, voi se johtaa ennenaikaiseen saneeraustarpeeseen tai pahimmillaan koko katteen uusimiseen rakennevaurion takia. Katon kunnosta kannattaa siis pitää huolta. Huoltotarpeen arvioi aina asiantuntija.

”Kuntokartoituksen hinta saattaa tuntua korkealta ja ylimääräisen huollon tilaaminen asialle, joka ei mitenkään häiritse päivittäistä arkea, saattaa tuntua epämieluisalta tai tarpeettomalta. Säännölliset, ammattilaisen toteuttamat arviointi- ja huoltotyöt ovat kuitenkin kustannustehokkain ratkaisu”, kattorakenteisiin perehtynyt HTT-tavarantarkastaja Jari Mustikkamaa sanoo.

Kuntotarkastus kertoo tilanteen

Kuntotarkastuksen lopputuloksena on raportti tarpeellisista toimenpiteistä eli tarkka ymmärrys katon kunnosta ja huoltotarpeista sekä niiden kustannuksista. Kuntotarkastuksessa maksetaan siis asiantuntijan tiedosta.

“Kuntokartoituksen avulla on helpompaa valita juuri oikeat toimenpiteet katon kunnon ylläpidon kannalta. Saatu tieto auttaa kohdentamaan korjaukset ja huoltotoimenpiteet kunnon kannalta oleellisiin kohtiin”, Mustikkamaa sanoo.

”Jos katon kunto vaatii kokonaisvaltaista uusimista, katteen alusrakenteiden vaurioiden estämiseksi ei aina riitä pelkkä pinnoitustyö. Kattosaneerauksen suunnittelun aloittaminen ajoissa on aina parempi vaihtoehto kuin työn pitkittäminen, jolloin ensimmäiset rakennevauriot ehtivät jo syntyä”, Mustikkamaa kertoo.

Lue lisää:

Näin saat katon kuntoa haurastava sammaleen pois

Kattopeltiseppä on näyttävien kattojen rakentaja

Ruiskupinnoitus on toiminut mineriittikatossa hyvin