Hollantilainen arkkitehti Maarten van der Breggen on voittanut Maskerade-rakennuskonseptillaan ensimmäisen Metsä Woodin järjestämän Open Source Wood -palkinnon. Kilpailulla etsitään innovaatioita puuelementtirakentamiseen.

Maskerade perustuu Kerto LVL -tuotteista valmistettuihin tehdasvalmisteisiin puuelementteihin, jotka suunnitellaan joustaviksi ja ympäristöystävällisiksi pitkällä aikavälillä. Metsä Woodin mukaan ne suunnitellaan joustaviksi ja ympäristöystävällisiksi pitkällä aikavälillä. Elementit antavat yrityksen mukaan arkkitehdeille ja insinööreille uudenlaisen vapauden suunnitella ja käyttää materiaaleja. Asiakkaat puolestaan voivat valita haluamansa ulkoasun ja tunnelman.

”Arkkitehtinä minulle on tärkeää antaa Maskeraden suunnitteluperiaatteet myös muiden käyttöön”, van der Breggen sanoo. ”Avoin jakaminen on välttämätöntä innovoinnille, markkinoinnille ja elementtien teolliselle valmistukselle. Puurakentamisen lisääminen onnistuu vain yhteisvoimin.”

”Maskerade on toimiva rakennustapa, jota on käytetty jo useassa rakennuksessa. Se tuotetaan teollisesti kokoamalla esivalmistettuja elementtejä käytettäviksi lattioissa, seinissä ja julkisivuissa. Rakentaminen on nopeampaa, kevyempää ja ympäristöystävällisempää. Siksi valitsimme Maskeraden ensimmäiseksi voittajaksi. Toivon, että palkinto kannustaa muita arkkitehtejä ja insinöörejä jakamaan innovaatioitaan Open Source Wood -alustalla”, sanoo Metsä Woodin liiketoiminnan kehitysjohtaja Mikko Saavalainen.