Betoniset pihakivet ovat käytännöllinen ja pitkäikäinen vaihtoehto mökkipihan kulkureittien pinnoitteeksi ja patioiden päällysteeksi.

Luonnonliuskeita muistuttavat kauniit, pintaprofiloidut kivet- ja laatat näyttävät luontevilta suomalaisessa mökkimaisemassa. Betonikivissä ajan patinakaan ei haittaa.

”Tasapaksuina kivinä pihakivituotteet on helppo asentaa routimattomaksi perustetuille pohjille. Hiekkaiset mäntykankaat ovat luontaisesti routimattomia, joten pohjauksissa pääsee vähällä työllä. Luonnon moninaiset muodot ja pehmeät linjaukset eivät nekään ole betonisille pihakiville ongelma, sillä osa pihakivistä taipuu luontevasti kaarevaan muotoon”, kertoo suunnitteluhortonomi Seppo Asikainen Karjalan Piha Ky:stä.

Mökkipihan kiviin kannattaa valita maanläheisiä värejä. Mustan ja harmaan ohella muun muassa ruskeat sävyt sulautuvat luonnonympäristöön.

Monipuolinen muurikivi

Monikäyttöisinä pihakivituotteina muurikiviä voidaan mökkimiljöössä hyödyntää vaikkapa puuliiterin, huvimajan tai puuceen sokkelina. Niitä voi hyödyntää myös pitkäikäisten viljelylavojen ja istutusaltaiden rakentamisessa.

Rosopintaiset ja ulkonäöltään uutuuttaan vanhoiksi työstetyt muurikivet istuvat luontevasti suomalaiseen maisemaan.

Lue lisää:

Helppohoitoinen ja kestävä piha syntyy liuskekivillä