Arkkitehtuurimuseo ja Designmuseo ottavat varaslähdön maanantaina 12.6. vietettävään Helsinki-päivään. Jo sunnuntaina 11.6. museoiden välinen piha-alue muuttuu isoksi tapahtumatilaksi, jossa kaupunkilaiset muokkaavat kaupunkitilaa yhteisöllisesti yhdessä suunnittelualan ammattilaisten kanssa.

Tapahtuma kutsuu kaikenikäiset työskentelemään yhdessä tekstiilin ja puun parissa kierrätyksen hengessä. Pihatapahtumat keskittyvät ekologisesta hirrestä rakennetun paviljongin Hirsitetriksen ympärille. Hirsiteriksen rakensivat yhteistyössä Oulun yliopisto, Oulun ammattikorkeakoulu ja Arkkitehtuurimuseo. Paviljonki komeilee museoiden välisellä pihalla koko kesän. Lisäksi molemmat museot järjestävät Helsinki-päivänä tapahtumaa myös sisätiloissa. Tarkemmat tiedot löytyvät museoiden sivuilta: Arkkitehtimuseo, Designmuseo.

PIHAN OHJELMA 11.–12.6.2017

Vaatevallankumouksen hukkavaatetyöpaja klo 14–18
Anna uusi elämä käyttökelvottomille tekstiileille! Ohjaus: Vaatevallankumouksen Nora Elstelä, Sonja Antosalo ja Catarina Böckerman.

Linnunpönttö-työpaja klo 14–18
Rakenna kesäksi oma linnunpönttö. Ohjaus: Hesa-SAFA.

Risa ja rakas -esineklinikka klo 14–17
Löytyykö kaappisi perukoilta rikkinäinen designesine, jolla on tunnearvoa? Tuo se mukanasi ja kerro sen tarina! Ohjaus: Leena Närekangas, Elisa Spigai ja Mathjis Provoost, Aalto yliopisto.

Paperista tilaa –työpaja
Työpajassa askarrellaan kierrätysmateriaaleista. Ohjaus: Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon Ystävät DAMY ry.

Grillausmahdollisuus pihalla
Arkkitehtuurimuseo tarjoaa makkarat 100 nopeimmalle molempina päivinä! Musiikista vastaa DJ Vikke.

Kaksipäiväistä tapahtumaa toteuttaa yhdessä museoiden kanssa Vaatevallankumous -hanke, joka nostaa esiin näkökulmia tuotannon eettisyydestä, ympäristöstä ja kuluttamisesta.