Liimaus tarjoaa monia etuja. Esimerkiksi juuri saareen tai muuten yhteyksien kannalta hankalaan paikkaan rakentavaa varmasti miellyttää tieto siitä, ettei työssä tarvita vettä, sähköä, porakonevispilöitä sen enempää kuin muitakaan muurauksessa käytettäviä työkaluja. Työssä vältytään myös painavien säkkien kanniskelulta.

Pullo Tytan-ohutsaumaliimaa vastaa 25 kiloa perinteistä laastia. Aine on ravistuksen jälkeen sellaisenaan valmista käyttöön. Yhdestä ponnekaasupullosta riittää yhtämittaista liimasaumaa noin 60 juoksumetriä.
Yksi Tytanin suurimmista valteista on sen kuivumisnopeus. Kohde on kestävä ja vakaa jo parin tunnin kuluessa liimauksesta. Käytännössä tiili tai harkko kiinnittyy paikoilleen alle varttitunnissa. Lopullinen lujuus saavutetaan vuorokauden kuluttua asennuksesta, minkä jälkeen seinä on rapattavissa tai tasoitettavissa esimerkiksi mahdollista laatoitusta varten. Laastia käytettäessä kuivumiseen menisi aikaa useita päiviä tai jopa viikkoja.

Tuote on myös säänkestävä. Tytanin luvataan säilyttävän kiinnittävyyden kaikissa olosuhteissa. Se sietää pakkasta, vettä ja jopa hometta. Kovettunut ilma- ja vesihöyrytiivis liimavaahtokerros toimii myös erinomaisena lämmöneristeenä.

Liimaus ei tule edes kalliiksi. Materiaalikulujen (noin 10 euroa/pullo) ja työssä käytettävän ruiskutuspistoolin lisäksi ei ole muita kuluja.

Hinta neliömetriä kohden on samaa tasoa kuin laastilla muuratessa. Myös hävikki on lähes olematonta; pullosta on mahdollista käyttää vaahtoa ainoastaan silloin kun sitä tarvitaan ja kerralla niin paljon kuin tarvitaan.

Lue käyttökokemuksista TM Rakennusmaailman numerosta 7/14.