Itse suunniteltu omakotitalo on monen haaveena, kukapa ei haluaisi olla oman talonsa arkkitehti. Nyt sellaisen suunnitteleminen on entistä helpompaa, sillä Kastelli on lanseerannut netissä tehtävän muuttovalmiin omakotitalon suunnittelupalvelun.

Kastellin uusi Osta talo verkosta -palvelu tarjoaa mahdollisuuden suunnitella ja ostaa muuttovalmis omakotitalo suoraan verkosta. Työkalu on pelinomainen, ja mieluisan omakotitalon suunnittelu tapahtuu jopa vartissa. Uudella palvelulla Kastelli haluaa helpottaa omakotirakentajien arkea.

Osta talo verkosta -palvelu keventää talon hankintaprosessia, kun omakotitalon rakentaja voi valita valmiista asiantuntijoiden valitsemista vaihtoehdoista itselleen sopivimmat ratkaisut. Näin rakentamista ei tarvitse enää aloittaa tyhjältä pöydältä.

”Aloimme Kastellilla pohtia, että miksei taloakin voisi ostaa verkon kautta, kun kaikki muukin ostetaan sieltä nykyään”, kertoo Kastelli-talot Oy:n toimitusjohtaja Jukka Vaaramo.

Aluksi palvelussa on tarjolla nyt esiteltävän Play-uutuusmalliston kaksi taloa, joihin voi valmiista valikoimasta valita haluamansa huoneet, sisustuksellisen linjan sekä lisävarusteet. Osta talo verkosta -palvelussa asiakas näkee välittömästi, kuinka hänen tekemänsä valinnat vaikuttavat kokonaisuuteen ja miten hinta kehittyy eri valintojen myötä.

Kustannussäästöä omalla suunnittelulla

Play-talon ostaminen verkosta tulee yli 10 % halvemmaksi kuin Kastellin edullisinkin saman kokoluokan Economy-talo. Hintaetua syntyy, kun talon suunnittelu tapahtuu suoraan verkossa. Vakioidut valinnat keventävät myös hintaa. Vakioinnista huolimatta Play-talon muokkaaminen oman näköiseksi onnistuu mukavasti: huonevalintojen, sisustuksen ja lisävarusteiden myötä erilaisia variaatioita on jopa satoja.

”Tavoitteemme on kasvattaa talomallien tarjontaa Osta talo verkosta -palvelussa. Seuraamme ensin, miten palvelu otetaan vastaan ja laajennamme tarjontaa sen mukaan. Olisi hienoa, jos jonain päivänä kaikki Kastelli-talot olisi mahdollista suunnitella ja ostaa myös verkosta”, Vaaramo jatkaa.

Kastellin uuden Play-malliston talot ovat reilun 80 neliön omakotitaloja. Mallistoa myydään vain verkossa ja muuttovalmiina ratkaisuna.