Asuinrakennuksille myönnettiin rakennuslupia miltei 10 % enemmän kuin vuosi sitten. Erillisten pientalojen kuutiomäärät kuitenkin vähenivät.

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin vuoden 2017 heinä-syyskuussa 7,3 miljoonalle kuutiometrille. Kasvua oli asuinrakentamisen lisäksi liike- ja toimistorakentamiseen sekä teollisuus- ja varastorakentamiseen myönnetyissä rakennusluvissa. Myönnetty kuutiomäärä kasvoi 1,6 prosentilla vuotta aiempaan ajanjaksoon verrattuna.

Asuinrakentamisessa kasvua vuodentakaisesta

Heinä-syyskuun aikana asuinrakennuksille myönnettiin rakennuslupia 2,8 miljoonalle kuutiometrille. Määrä oli 9,3 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinkerrostalojen kuutiomäärä kasvoi kolmannella neljänneksellä 16,6 prosenttia. Erillisten pientalojen kuutiomäärä puolestaan väheni 8,1 prosenttia.

Rakennuslupia myönnettiin heinä-syyskuussa kaikkiaan 9 480 asunnolle. Kasvua oli 10 prosenttia vuodentakaisesta vastaavasta ajanjaksosta.

Rakennustuotannon volyymi kasvoi vuodentakaisesta

Volyymi eli käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo kasvoi heinä-syyskuussa 4,3 prosenttia vuodentakaisesta. Volyymi oli vahvassa kasvussa vielä syksyllä 2016, jonka jälkeen kasvu on vähitellen hiipunut.

Asuinrakentamisen volyymi kasvoi ajanjaksolla 4,6 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 4,2 prosenttia. Rakennushankkeita aloitettiin samaan aikaan tilavuudella mitattuna 7,1 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 23,6 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.