Naantalin Luonnonmaalle on rakenteilla ensi kesän Asuntomessujen näyttelyalue, johon tulee oma aurinkovoimala, venesatama ja 35 näyttelykohdetta.

Ensi kesänä järjestettävillä Naantalin Asuntomesuilla vieraat pääsevät tutustumaan 35 näyttelykohteeseen. Mukana on 20 omakotitaloa, kaksi rivitaloyhtiötä, paritaloja, erillistaloja sekä loma-asuntoja. Omistusasumisen lisäksi alueella on vuokra-asuntoja.

Lounatuuleksi nimetyllä messualueella rakentajia on ohjeistettu tekemään rakentaminen niin, että ympäröivä luonto kärsisi mahdollisimman vähän. Puita on pyritty kaatamaan niin vähän kuin mahdollista, ja kalliota on louhittu vain juuri sen verran kuin on ollut tarpeen. Useampi Naantalin messutaloista on perustettu osittain pylväiden päälle.

Omakotitalojen terassit mutkittelevatkin kallionkoloissa ja mäntymaisema tuntuu ihan konkreettisesti olevan käden ulottuvilla.

Naantalin Asuntomessut 2022

Naantalin messualueelle oma aurinkovoimala

Yli 20 hehtaarin suuruiselle asuntomessualueelle tulee niin oma aurinkovoimala, venesatama kuin yhteinen jätepistekin. Tulevissa kodeissa hyödynnetään laajasti älytekniikkaa ja innovatiivisia energiaratkaisuja.

Rantapuiston oma aurinkovoimala tuottaa optimaalisissa olosuhteissa sähköä yli alueen oman tarpeen. Älymuuntamo vastaa sähkönvarastointitarpeisiin ja monessa kodissa nautitaan myös maalämmöstä ja maaviilennyksestä.

Yhteiset jätepisteet ovat uusi, yhteisöllisempi ja ekologisempi tapa kerätä jätettä. Alueen kaksi yhteistä jätepistettä toteutetaan syväkeräysastioilla. Syntyvä jäte lajitellaan kotitalouksissa valmiiksi ja pihoille ei tule lainkaan jätekeräysastioita.

Naantalin näyttelykohteissa nähdään myös laajamittaisia älykotiratkaisuja. Yksinkertaisimmillaan valaistus on hoidettu älyllä, mutta monessa kodissa älyllä ohjataan kaikkea ovien lukituksesta lämmityksen kautta äänentoistoon.

Asuntomessut Naantalissa järjestetään 15.7.-14.8.2022.

Naantalin asuntomessut 2022

Lue lisää:

Vuoden 2022 asuntomessualue Naantalissa saa oman aurinkovoimalan

Naantalin Asuntomessualue hahmottuu: Tällainen on innovatiivinen Aurinkolinna