Naantalin Asuntomessujen ranta-alueelle nousee Suomen ensimmäinen saunarivitalo.

Neljästä piensaunasta koostuvalle rivitalolle tulee oma uintilaituri. Talviaikaan alueella voi harrastaa myös avantouintia, sillä yksi saunoista jää yleisesti varattavaan käyttöön. Toisista saunoista voi hankkia joko omistusoikeuden koko saunaan tai osakkuuden ja sitä kautta oikeuden esimerkiksi viikoittaiseen saunavuoroon.

Asuntomessualueen sijainti Luonnonmaan saarella merenrannassa Naantalissa hyödynnetään monipuolisesti, ja messujen jälkeen alueesta pääsevät nauttimaan muutkin kuin siellä asuvat. CLT-massiivipuusta rakennettavat piensaunat palvelevat niin alueen kuin ympäristönkin asukkaita, sekä veneilijöitä ja matkailijoita.

”Olemme iloisia, että saamme tämän hankkeen toteutettua. Saunominen on tärkeä osa suomalaista kulttuuria, mutta kaikilla ei ole mahdollisuutta omaan saunaan omasta mökistä puhumattakaan. Lounatuulen Villa Lillan rantasaunat tarjoavat kaikille tilaisuuden nauttia puusaunan lämmöstä meren äärellä ympäri vuoden”, sanoo hankkeen alulle panija Miikka Vainio tiedotteessa.

Mahdollisuus veneen käyttöön

Yksittäiset saunat ovat kooltaan sekä perhe- että pienryhmäkäyttöön sopivia. Saunatupa on kooltaan noin 30 m². Tupatilasta löytyy minikeittiö ja tunnelmaa luova takkakiuas. Jokaisella saunalla on käytössään oma terassi sekä oma laituriosa, mikä takaa saunojille oman rauhan.

Saunoille tulee yhteinen tila puiden säilytykseen ja saunan käyttäjille tarjotaan myös mahdollisuus veneen käyttöön sekä venepaikka niille, jotka saapuvat saunomaan omilla veneillään.

Myös asuntomessujen näkökulmasta saunarivitalo täydentää hyvin tapahtuman tarjontaa niin kävijöiden kuin tapahtumassa mukana olevien näytteilleasettajienkin näkökulmasta.

”Saunat perinteisesti kiinnostavat asuntomessujen kävijöitä ja moni etsii inspiraatiota paitsi kotiinsa, myös mökille. Vaikka kävijät eivät vielä messujen aikana löylyistä pääsekään nauttimaan, tapahtumassa mukana olevilla näytteilleasettajilla on mahdollisuus varata saunoja messupäivän päätteeksi omaan käyttöönsä, mikä on varmasti hieno lisä kohtuullisen pitkän messurupeaman päätteeksi”, kertoo Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Lue lisää:

Naantalin Asuntomessujen kylkeen tulee venenäyttely