Naantalissa ollaan jo viimeistelemäsä asuntomessukoteja heinä-elokuun Asuntomessuihin. Kodit valmistuvat ennätyksellisen aikaisin.

Naantalissa Asuntomessualueella rakentaminen on sujunut historiallisen vauhdikkaasti ja tällä hetkellä suurin osa tulevista messukodeista on jo sisustusta myöten valmiina, kertoo Suomen Asuntomessut. Messut aukeavat 15. heinäkuuta ja kestävät kuukauden.

Lounatuulen messualueella on 36 vierailukohdetta tuleville messuvieraille, joista 20 on omakotitaloja. Lisäksi alueella on kaksikerroksisia vuokrarivitaloja, loma-asuntoja sekä saunarivitalo.

Naantalissa viimeistellään nyt viheralueita

Asuntomessualueella tehdään parhaillaan alueen yleisiä katutöitä: asfaltointi on käynnissä ja viheralueita viimeistellään. Joissakin messukodeissa kuuluu vielä rakentamisen ääniä, mutta suurin osa kodeista on jo täysin valmiina. Huonekalut ovat paikoillaan ja sohvatyynyt sohvilla. Pian alkavat kotien lattioiden suojaustyöt, sillä tuhannet messuvieraat kulkevat kuukauden ajan kodeissa, joihin asukkaat muuttavat Asuntomessujen jälkeen.

Messualueen kotien pihat kunnioittavat tapahtuman teeman mukaisesti luontoa ja ovat saarelle tyypillistä kunttaa, kalliota ja mäntyjä. Nurmikkoa ei messukotien pihoissa tai alueella muuten nähdä.

”Historiallisen aikaisin rakentajat ovat saaneet täällä kaiken valmiiksi. Uskon, että tulossa on todella hieno messukesä, sillä kotiin ja asumiseen liittyvät asiat kiinnostavat ihmisiä entistä enemmän. Kiinnostus näkyy myös lippujen myynnissä” toteaa Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

Asuntomessut järjestetään Naantalissa Luonnonmaan saarella Lounatuulessa 15.7.–14.8.2022.

TM Rakennusmaailman numero 6/22 sisältää Asuntomessujen virallisen taloluettelon, jossa esillään talojen rakentamisen tiedot ja pohjapiirrokset. Varmista oman messuluettelosi ja tilaa TM Rakennusmaailma!

Alueella oma aurinkovoimala ja älymuuntamo

Lounatuulen Asuntomessualueelle tulee oma aurinkovoimala ja älymuuntamo. Ranta-alueen katos koostuu aurinkoenergiavoimalan paneeleista, jotka kaksipuoleisuutensa ansiosta tuottavat energiaa myös lumipeitteen alla. Lisää paneeleita pystytetään heti messutapahtuman jälkeen.

Kun yleisiin aurinkopaneeleihin yhdistetään yksittäisten messutalojen omat aurinkopaneelit,  tuotetaan alueella optimaalisissa sääolosuhteissa enemmän energiaa kuin kulutetaan. Monessa messutalossa hyödynnetään myös maalämpöä ja -viilennystä, sillä siihen saaren kallioinen maaperä sopii erinomaisesti.