Nikkaroi ohjeillamme puutarhaan tai parvekkeelle soveltuvia kalusteita. Ohjeet löydät muun muassa mukavaan penkkiin, perinteiseen pihakeinuun tai isonkin porukan juhliin riittävään pukkijalkaiseen pöytään. 

Nikkarointi on mukavaa kesäpuuhaa. Käsillä tekeminen on sekä hyödyllistä ajanvietettä että aivoille hyvää tekevää puuhaa. Itse nikkaroimalla voit valita kalusteisiin mieleisesi materiaalit ja hyödyntää esimerkiksi kierrätysmateriaaleja.

Kokosimme tähän artikkeliin TM Rakennusmaailmassa ilmestyneitä ohjeita puutarhan ja parvekkeen kalusteisiin. Ohjeista löydät materiaaliluettelot, työohjeet, kaavapiirrokset sekä kuvat tuotteista.

Nikkaroi puutarhaan

Kesäjuhliin tarvitaan paljon pöytätilaa, jota on helppo järjestää pukkijalkaisen pihapöydän avulla.

Perinteisestä pihakeinusta pitävät kaikki, ja mökillä pihakeinu on parhaimmillaan. Pihakeinussa viihtyvät niin lapset kuin aikuisetkin.

Omenapuun ympärille nikkaroitu puutarhapenkki on mukava oleskelupaikka kesähelteillä, kun omenapuun lehdet tuovat suojaa auringolta. Penkin voi hyvin tehdä myös koivun tai muun pihapuun ympärille.

Puutarhassa on hyvä olla vesipiste, josta puutarhuri saa helposti kasteluveden kasvimaalle ja perennapenkin kukille.

Perinteinen rappuralli on nopeasti tehtävä puhdetyö, josta on iloa kesämökillä tai omakotitalon pihalla. Rappuralliin on helppo putsata pihatöissä likaantuneet saappaat.

Jos kaipaat kesäksi vähän isompaa projektia, olisi huvimaja varmasti sellainen. Romanttisen huvimajan esikuva löytyy kartanopuutarhasta.

Jokaisella kesämökillä on varmasti käyttöä sahapukille. Tämä sahapukki on siitä kätevä, että se taittuu kokoon ja vie vain vähän tilaa liiteristä.

Nikkaroi parvekkeelle tai terassille

Kukkien altakastelulaatikko on kätevä parvekkeella tai terassilla, kun olet kesälomalla pidempiä aikoja poissa. Kukat saavat sen kastelulaatikosta tarvitsemansa veden, eikä lomailijan tarvitse huolehtia kukkiensa pärjäämisestä.

Kätevää penkkiarkkua voi käyttää vaikka parveketuolien pehmusteiden säilytyslaatikkona. Sinne mahtuvat myös kukkaruukut tai muut tarvikkeet.

Suojasermi tuo näkösuojaa terassille tai parvekkeelle. Se suojaa myös tuulelta.

Pikkupöytä on aloittelijallekin sopiva nikkarointityö. Pikkupöydälle löytyy monta käyttötarkoitusta vaikka istuintasona, kukkaruukkujen tasona tai jopa sohvan runkona.

Aurinkoisella terassilla voi viljellä monenlaisia hyötykasveja, ja parhaiten viljely sujuu pienessä kasvihuoneessa. Siellä viihtyvät myös huonekasvit.

Lisää nikkarointiohjeita löydät sivuiltamme hakusanalla ”nikkaroi”.