Autotallin tai varaston tasaiselle katolle voi perustaa viherkatoksi preeriapuutarhan, jossa kasvavat kuivan paikan kasvit.

Suoraa auringonpaistetta koko päivän saava autotallin tai varaston tasainen katto on hyvä paikka viherkatolle. Paahteiseen paikkaan kannattaa istuttaa kuivan paikan preeriakasveja ja perennoja, koristeheiniä ja ketokasveja.

Puutarhapalvelu Hannonen on suunnitellut ja rakentanut paljon erilaisia viherkattoja, myös kuivan paikan kasveista istutettuja preeriapuutarhoja. Niiden haasteena on pidättää vettä tarpeeksi, muttei liikaa.

Espoolaispihalla kattohuovan päällä alimpana on suojamatto ja sen päällä vettä varastoiva ja salaojittava 25 mm:n kennosto. Niiden päällä on suodatinkangas ja noin kymmenen senttimetrin kerros viherkattokasvualustaa.

Runsas lajimäärä takaa monipuolisuuden

Koristeheinien ja kuivan paikan perennojen taimet istutettiin kasvualustaan tiheästi. Lajeja on paljon 40-50. Tällä määrällä varmistetaan monipuolinen kasvusto, vaikka joku kasvi ei viihtyisikään ja häviäisi pois. Toiset lajit korvaavat silloin kuolleet.

Juurtumisvaiheessa taimia kastellaan, mutta myöhemmin viherkatto on huoltovapaa ja kestää kuiviakin kausia. Koristeheinät kasvavat usein niin voimakkaasti, että niitä joutuu hieman harventamaan.