Laadukas grilli ei ole kertakäyttökapine, vaan kestää hyvin hoidettuna vuosia käytössä. Grillaamisen jälkeen kannattaa käyttää muutama minuutti grillin puhdistamiseen.

1 Käytä grilliä täydellä teholla pari minuuttia ennen kuin aloitat grillaamisen. Grillin korkea lämpötila tappaa nopeasti mahdolliset bakteerit.

2 Vältä marinadilla lotraamista, sillä tahmaiset sokeria ja hunajaa sisältävät marinadit palavat helposti kiinni ritilään. Kastikkeen voi sivellä ruoan pintaan grillauksen viimeisillä minuuteilla.

3 Harjaa grilliritilä puhtaaksi kun sen on vielä lämmin. Grillivalmistajilla on valikoimissaan useita erilaisia harjoja, puhdistuaineita ja kaapimia, joilla puhdistaminen on helppoa.

4 Poista grillaamisen jälkeen grillin pohjalle kertyneet ruoantähteet pois. Kaasugrillin sisälle saattaa ajan mittaan kertyä kiinni palanutta rasvaa. Sen saa poistettua muovisella kaapimella.

5 Puhdistamista helpottaa, jos käytät rasvan tyhjentämiseen grillistä vaihdettavaa tiputusastiaa.

6 Suojaa grillin pinta sään ja kuumuuden vaikutuksilta. Käsittele teräsosat ruostumattomalle teräkselle tarkoitetulla puhdistusaineella, joka suojaa teräsosia lentoruosteelta. Jos lentoruostetta on syntynyt, voi ruosteläikkiä hieroa teräksenpuhdistusaineella ja mikrokuituliinalla teräsrakenteen suuntaisesti, kunnes läikät katoavat.

7 Puhdista emaloidut pinnat emalinpuhdistusaineella. Suihkuta ainetta jäähtyneen grillin sisä- ja ulkopinnoille ja pyyhi puhtaaksi.

8 Kun grilli on jäähtynyt, suojaa se suojapeitteellä.