Remonttikustannuksissa on nyt iso hintahaitari, kun erityisesti materiaalikustannukset ovat kohonneet. Asiantuntija vinkkaa, kuin remonttikustannuksissa voi säästää.

Kun koti kaipaa kunnostusta tai suunnitteilla on rakennusprojekti, mietitään usein ensimmäisenä remontoinnin ja rakentamisen kustannuksia. Niihin kuluu helposti useampikin euro.

Noin neljännes suomalaisista haluaisi saada lisää tietoa siitä, miten rakentamisen ja remontoinnin kustannuksiin voi itse vaikuttaa. Tämä selviää Starkin teettämästä Suomalaiset remontoivat ja rakentavat -kyselytutkimuksesta.

Näin säästät remonttikustannuksissa

Mieti miten ison remontin tarvitset. Jos ei ole tarvetta isommalle muutostyölle, niin pienilläkin kohennuksilla voi saada paljon aikaan. Tilojen ilmettä voi muuttaa edullisesti uudella tapetilla tai maalaamisella, jopa vain tehosteseinällä. Myös keittiötä voi ehostaa edullisesti esimerkiksi uusimalla vetimet ja maalaamalla keittiökaapit. Kylpyhuoneen ehjät laatatkin voi maalata uudelleen.

Ammattilaisten kilpailuttaminen auttaa säästämään remonttikustannuksissa. Pyydä useampi tarjous ja vertaile niitä keskenään. Kiinnitä huomiota muun muassa siihen, sisältyvätkö materiaalit tarjoukseen ja kuka on vastuussa rakennusjätteestä sekä siivouksesta.

Kun remontoit ja rakennat, valitse kestäviä materiaaleja, sillä ne tuovat säästöä pitkällä aikavälillä. Ajattomien ja ominaisuuksiltaan kestävien materiaalien huoltoväli on pidempi ja materiaalit pysyvät hyvänä vuodesta toiseen – ja ne ovat myös ekologinen valinta. Pyydä tarvittaessa myyjiltä tai muilta asiantuntijoilta apua sopivien materiaalien valintaan.

Lue lisää:

RM selvitti: Rakennustarvikkeiden hinnat ovat nousseet rajusti – Näiden tuotteiden hinta on tuplaantunut

Näin onnistui pesuhuoneremontti pikkurahalla

Remontti voi vaatia rakennusluvan: Ota nämä asiat huomioon ennen kuin suunnittelut remonttia