Kun kylpyhuone kaipaa pientä ehostusta, on suuri houkutus ryhtyä töihin itse. Tiedätkö mitä saat tehdä itse ja mihin tarvitset ammattilaisen apua? Entä mitkä asiat täytyy saattaa taloyhtiön tietoon? Tässä lista kylpyhuoneremonttia ennen huomioitavista asioista.

1 Ota yhteyttä isännöitsijään tai kuntaan ennen remonttia

Isännöitsijään kannattaa ottaa yhteyttä ennen kuin vaihdat kylpyhuoneen kalusteita tai laajennat märkitiloja. Omakotitalossa kaupunki tai kunta voi vaatia luvan esimerkiksi märkätilojen laajennukselle.

”Kylpyhuonekalusteet voi vaihtaa itse, mutta tällöin tulee muistaa tiivistää niin vanhat kuin uudet kiinnitysreiät tiivistemassalla tai silikonilla”, K-Raudan remonttineuvoja Timo Jokela muistuttaa.

Isännöitsijältä varmistat myös mitä kylpyhuoneessa saa tehdä, ja edellyttääkö taloyhtiö työn valvontaa. Tämä on tärkeää siksi, että jos joskus vesivahingon yhteydessä havaitaan, että kylpyhuoneen vedeneristyksiin on tehty luvattomia reikiä, saattaa kuivaus- ja korjausvastuu jäädä asukkaalle.

2 Mitä osaat tehdä?

Tee realistinen arvio kyvyistäsi. Tee myös kustannuslaskelma ja laske mukaan myös työhön tarvittavat työtunnit. Remontin teettäminen ammattilaisella voi yllättäen olla edullisempi ja nopeampi vaihtoehto.

2 Tarkista sähkö- ja vesijohtojen sijainnit

Muista varmistaa esimerkiksi ennen peilikaapin kiinnitysreikien poraamista, ettei seinässä kulje sähkö- tai vesijohtoja.

3 Voit maalata itse, mutta silikonisaumat vaihtaa ammattilainen

Lattia- ja seinäkaakelien maalaaminen on nykyisin suosittua, ja sen voi hyvin tehdä itse.

”Kaakelien maalauksen yhteydessä pohjan puhdistus ja erityisesti silikonien poisto on tärkeää. Uudet silikonit tulee lisätä viimeiseksi maalauksen jälkeen. Silikonit kannattaisi uusia 5-10 vuoden välein. Vaihto on viisainta teettää aina ammattilaisella. Silikonien poisto vaatii leikkaamista ja vaarana on, että samalla tulee leikattua vedeneristystä”, Timo Jokela neuvoo.

Vesi- ja sähkötyöt jätetään ammattilaiselle

Sähkö-, putki ja vedeneristystyö on syytä antaa ammattilaisten hoidettavaksi.