Terassista tulee olohuoneen jatke myös Lohjan Asuntomessujen upeissa pientalossa. Nappaa ideat omaan terassiin näistä näyttävistä terasseista!

Asuntomessutaloissa Lohjalla näkee terassirakentamisen uusimmat trendit. Puu pitää terassimateriaalina edelleen pintansa, mutta messuilla nähtiin myös maanvaraisia, kivilaatoitettuja terasseja sekä lasiterasseja. Terassin voi rakentaa myös talon katolle.

Katettuna suojassa

Dekotalos Kuulaan (kohde 14) terassi on katoksen ansiosta suojainen, ja sen voi myös lasittaa. Monikäyttöiset leveät portaat voi hyödyntää vaikka istumapaikkoina tai niitä voi somistaa ruukkuistutuksilla.

Hyödynnä pienikin tila

Pyörteen (kohde 7) pyöreälle sisäpihalle mahtuu myös kapea terassi, jolla on sopivasti tilaa pienelle pöytäryhmälle ja ruukkuistutuksille.

Kevyesti kalustettu

Terassikalusteiden ei tarvitse välttämättä olla pelkästään ulkokäyttöön suunniteltuja. Kannustalo Suomen (kohde 3) terassilla istumapaikkoina ovat säikkituolit, joita voi hyödyntää myös esimerkiksi lasten ja nuorten huoneissa tai tv-huoneessa. Helppohoitoiset ruukkuistutukset syntyvät pelargoneista ja murateista.

Kuin osa olohuonetta

Joutselan (kohde 10) terassilla viihtyisyyttä ja olohuonemaisuutta tuovat kaasutakka sekä rottinkiset kalusteet. Lasituksen ansiosta terassista voi nauttia pitkälle syksyyn.

Lasiterassin suojissa

Kokonaan lasitettu terassi on valoisa ja suojaisa, ja sen suojissa on mahdollista käyttää kosteudellekin arkoja tekstiilejä. Lohjan Saarennan (kohde 5) terassilla viihtyvät myös kasvit niille rakennetuissa kasvualtaissa. Terassilaudoitus on lämpöpuukomposiittia.

Vaihtelua katemateriaaleilla

Erilaiset katemateriaalit tuovat terassialueelle ilmeikkyyttä. Designtalo Idyllin (kohde 16) puisen korotetun terassialueen rinnalla on vaalea rouhekivialue, joka on paloturvallinen sijoituspaikka ulkotakalle. Terassin vasemmalla puolella näkyvät niin ikään rouhekivialueelle rakennetut viljelylaatikot.

Kivi reunustaa

Kivimuuri on luonteva ja näyttävä tapa reunustaa ja erottaa terassi pihakivetyksestä ja nurmialueesta. Kastelli Plazia Järven sydämen (kohde 6) terassilla helppohoitoiset heinät on istutettu leveisiin ja kapeisiin ruukkuihin.

Kivi kestää

Kivi on kestävä ja helppohoitoinen katemateriaalia maavaraisiin terasseihin. Malleja ja muotoja riittää, ja näyttävyyttä saa erilaisilla saumausmateriaaleilla.

Terassi ja puutarha katolla

Kattoterassi nostaa viihtyvyyden uudelle tasolle, kun näkymät aukeavat laajemmiksi. Myös käyttömahdollisuuden lisääntyvät, sillä kattoterassille rakennettua viherkattoa voi hyödyntää myös hulevesien viivyttämiseen, vesikatteen suojaamiseen ja hyötykasvien kasvattamiseen, kuten Talo Sensussa (kohde 8).

Asuntomessut jatkuvat Lohjalla vielä tämän viikon 8.8. 2021 asti.

Lue lisää:

Tältä näyttävät Asuntomessujen upeimmat keittiöt!

Unelmoitko uudesta kylpyhuoneesta? Katso ideat asuntomessutaloista!